Van Persie aan de betere hand, Toornstra en Jørgensen nog 'out'

Van Persie aan de betere hand, Toornstra en Jørgensen nog 'out'

14 december 2018 – Hij ontbrak afgelopen weekend tegen FC Emmen, maar het lijkt erop dat Robin van Persie zondag tegen Fortuna Sittard wél weer inzetbaar is. Giovanni van Bronckhorst heeft vrijdagmiddag tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met de promovendus aangegeven dat de ervaren aanvaller aan de betere hand is. Jens Toornstra, Nicolai Jørgensen, Jeremiah St. Juste en Eric Botteghin doen vanwege blessures niet mee.Toornstra en Jørgensen zijn op de weg terug, maar het duel met Fortuna komt te vroeg voor het tweetal. St. Juste komt dit kalenderjaar niet meer in actie, evenals Botteghin. De Braziliaanse verdediger heeft tijdens een training een blessure opgelopen. Tegenover de afwezigheid van het viertal staat wel de terugkeer van Van Persie. "Hij heeft het goed gedaan. Ik merk niks aan hem, hij blijft goed trainen. Ik ben er nog niet helemaal uit, maar het zou goed kunnen dat hij zal beginnen", wordt Van Bronckhorst geciteerd door RTV Rijnmond.

Toen Toornstra afgelopen weekend uitviel, kwam Orkun Kökcü voor hem het veld in. De zeventienjarige middenvelder mag tegen Fortuna hopen op zijn basisdebuut. "Als je op zo'n leeftijd al zo kunt spelen, dan zegt dat wat over je talent. Zijn talent is voor mij duidelijk. Het geeft mij een goed gevoel dat hij dat nu ook in wedstrijden laat zien", aldus de Feyenoord-coach. "Het is een signaal aan de jeugdopleiding. We moeten Kökcü nu helpen om dit niveau vast te houden. We hebben een selectie met jonge en ervaren spelers. Het meetrainen is al een heel goede ontwikkeling. Daar worden jong jongens beter van."

Feyenoord is bezig aan een sterke reeks en heeft vijf keer op rij gewonnen. Voor de winterstop spelen de Rotterdammers naast de thuiswedstrijd tegen Fortuna ook het uitduel met ADO Den Haag.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 6 juli 2020

  2. zondag 5 juli 2020

  3. zaterdag 4 juli 2020