Lukkien koestert geen wrok: "Groningen koos voor iemand anders"

Lukkien koestert geen wrok: "Groningen koos voor iemand anders"

14 december 2018 – Dick Lukkien had Erwin van de Looi graag opgevolgd bij FC Groningen, dat in 2016 echter koos voor Ernest Faber. Lukkien vervolgde zijn weg en staat zondag als trainer van FC Emmen tegenover zijn oude club.  "Ik koester geen wrok. Zo zit ik niet in elkaar", zegt de oefenmeester."Ja, ik vond zelf dat ik toe was aan een nieuwe stap, maar Groningen koos voor iemand anders", aldus Lukkien tegen RTV Drenthe. "Ik koos vervolgens voor FC Emmen en ben die club ontzettend dankbaar dat ze me de kans wel boden en ik denk dat we hier met iets heel moois bezig zijn."

Als trainer van Emmen leidde hij de Drentse club naar de Eredivisie, waar het naar behoren presteert. Lukkien wil de eerste seizoenshelft graag afsluiten met zeventien punten uit zeventien wedstrijd. Emmen heeft voor dat doel nog drie punten nodig.

"Het liefst pak ik meer natuurlijk en ja, zondag gaan we gewoon voor de winst. Natuurlijk zit FC Groningen op dit moment in een opwaartse spiraal en verwacht ik ook dat ze nog wel verder gaan klimmen op de ranglijst, maar ik ben ook van mening dat wij meer punten hadden moeten hebben dan de huidige veertien. De wedstrijden tegen De Graafschap en Fortuna Sittard hadden we gewoon moeten winnen. Dat we op dit moment op gelijke hoogte staan met Groningen is volgens mij dan ook vooral knap van ons."

Voor het noordelijke onderonsje kent de selectie van Emmeen twee twijfelgevallen. Achter Anco Jansen en Wouter Marinus staan vraagtekens. Daartegenover staat de terugkeer van Nicklas Pedersen, die net als zijn trainer een verleden heeft bij Groningen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 augustus 2019

  2. donderdag 22 augustus 2019