Transferweekje: Robben, Doan en kandidaten van Utrecht

Transferweekje: Robben, Doan en kandidaten van Utrecht

15 december 2018 – Het is alweer december en dat betekent dat de winterse geruchten op volle gang geraken. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd over aankomende transfers. Kunnen we in januari spektakel verwachten op de transfermarkt? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.Getouwtrek om Robben
De telefoon van Arjen Robben staat ongetwijfeld roodgloeiend. De aanvaller, die tegen Ajax afgelopen week ontbrak, komt sinds zijn afscheid over de hele wereld in het nieuws, maar ook zeker in Nederland. De fans van Groningen lieten middels een spandoek weten dat ze hopen op de rentree van de buitenspeler, terwijl ook PSV 'contact heeft gehad' met Robben. Aangezien hij vermoedelijk pas over een aantal maanden - in goed overleg - zijn beslissing gaat nemen, zullen de smeedbedes, berichtjes, appjes en geruchten over hem wel blijven doorgaan. Zijn telefoon maakt dus overuren en hij wordt ongetwijfeld een graag geziene gast in deze rubriek.

Het kandidatenlijstje van FC Utrecht
Met zijn aangekondigde vertrek bij AZ legden de media meteen de link tussen FC Utrecht en John van den Brom, wiens naam al langer valt in de Domstad. Nu hij aan het einde van het seizoen daadwerkelijk vertrekt uit Alkmaar, staat weinig meer in de weg. Volgens De Telegraaf is Van den Brom een prominente kandidaat op het Utrechtse lijstje. Voetbal International weet dat hij al een oriënterend gesprek had met eigenaar Frans van Seumeren, maar dat het daarna wel stil is gebleven. Er is ook concurrentie van onder anderen de clubloze Fred Rutten en Maurice Steijn, die goed blijft presteren met VVV-Venlo. Utrecht heeft tevens een gesprek staan met Dick Advocaat. In principe zwaait hij in mei af. Maar Advocaat heeft het naar zijn zin, hij boekt goede resultaten en dan weet je het maar nooit met Dick.

Ritsu Doan
Januari wordt voor FC Groningen een spannende maand: blijft Ritsu Doan of trekt de Japanner al in januari de deur achter zich dicht? Garanties heeft trainer Danny Buijs allerminst, al is hij zijn paradepaardje in januari sowieso kwijt vanwege verplichtingen op de Azië Cup. Shakhtar Donetsk en CSKA Moskou, dat afgelopen zomer al tevergeefs een poging deed, zouden ondertussen een bod voorbereiden op de Eredivisie-smaakmaker. Voorzichtig wordt Doan ook bij Ajax genoemd als potentiële opvolger van Hakim Ziyech, maar die zal op z'n vroegst komende zomer vertrekken. Ajax is in Nederland in ieder geval de enige club die Doan kan betalen, want om zijn nek hangt een prijskaartje van minimaal tien miljoen euro. Groningen is blij als 31 januari achter de rug is.

Wie kan FC Twente beter maken?
Ondanks alle last minute versterkingen deze zomer is FC Twente nog niet klaar op de transfermarkt. Na de eerste seizoenshelft moet er nog net wat bij om binnen een jaar terug te zijn op het hoogste niveau van Nederland. Met de komst van Paul van der Kraan is er bovendien een ervaren directeur aangetrokken, die weet wat er nodig is om financieel te overleven, zo bewees hij eerder. Hij begint pas op 1 april, dan zijn de Tukkers volop verstrikt in de titelstrijd. Oussama Assaidi en Haris Vuckic zijn dan in elk geval fit en teruggekeerd en mogelijk komt er nog iemand bij. "Het moet alleen wel een toegevoegde waarde zijn", aldus trainer Marino Pusic tegen de Tubantia. "Een speler die er direct staat en ons beter maakt."

Vitesse wil Eduardo definitief aantrekken
Als het aan Vitesse ligt, speelt doelman Eduardo (36) volgend seizoen ook in Arnhem. Vitesse is voornemens de Chelsea-huurling definitief aan te trekken, meldde De Gelderlander dinsdag. Niets lijkt dat ook in de weg te staan, want het contract van de Portugees op Stamford Bridge loopt komende zomer af én hij staat zelf ook open voor een langer verblijf. Een nieuwe verbintenis bij Chelsea lijkt bovendien een utopie voor Eduardo. Collega doelman Remko Pasveer zal deze ontwikkelingen met argusogen aankijken. De reservedoelman verbijt zich al het hele seizoen op de bank en hij heeft weinig redenen om aan te nemen dat die situatie snel gaat veranderen.

Dan toch eindelijk de stap voor Vilhena?
De goede prestaties van Tonny Vilhena bij Feyenoord blijven al langer niet onopgemerkt, maar om diverse redenen speelt de middenvelder nog altijd in Rotterdam-Zuid. De laatste weken zouden volgens het Engelse geruchtencircuit - waaronder The Daily Mail - onder anderen AS Roma, AC Milan en Tottenham Hotspur geïnteresseerd zijn in de international, die zo'n twintig miljoen euro over zouden hebben voor Vilhena. Ook Giovanni van Bronckhorst weet van de interesse, maar hoopt uiteraard dat hij nog even in De Kuip blijft. "Tonny staat er goed op bij scouts en doet het ook goed bij Oranje", aldus zijn clubcoach.

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 18 februari 2019

  2. zondag 17 februari 2019