Van Stee komt met oplossing voor probleem met internationals

14 december 2018, 11:33

Henk van Stee heeft een wel heel bijzondere optie geopperd om het probleem met de internationals in de Eerste Divisie op te lossen. Volgens de technisch directeur van Sparta Rotterdam zou het goed zijn om de competitie van twintig teams terug te brengen naar achttien teams en iets eerder te beginnen aan het seizoen. "Het is allemaal niet zo moeilijk, maar je moet wel willen nadenken", aldus Van Stee, die oppert om Jong AZ en FC Utrecht te schrappen.

Dat vertelt hij tegenover Voetbal International. FC Twente, Sparta Rotterdam en ook andere teams kwamen dit seizoen in conflict met de KNVB over het speelprogramma, waarbij de clubs (jeugd)internationals moesten afstaan voor competitieduels en dat was tegen het zere been van de clubs. "De KNVB legt de verantwoordelijkheid weer bij de clubs. Nee, de KNVB moet bepalen! Gewoon zeggen hoe het moet en dan graag wel even logisch nadenken."

Op Het Kasteel is er in elk geval nagedacht over een oplossing. "Jong AZ en Jong FC Utrecht hebben geen enkele meerwaarde, die kun je er zó uithalen. Ben je terug bij achttien clubs, scheelt je vier wedstrijden, dan is het probleem al zo goed als opgelost", denkt Van Stee hardop na. "Verder kun je eerder beginnen aan het seizoen. Lekker als het mooi weer is in augustus, daar straf je niemand mee."

Jong AZ en Jong FC Utrecht zijn de nummers negentien en achttien van de Eerste Divisie. Alleen Helmond Sport (negentiende) doet het minder.

Lees ook:

- KNVB wijst Sparta-verzoek af: spelers worden opgeroepen

- Sparta haalt géén internationals terug

- NEC steunt Twente en Sparta: "Commercie nu boven competitie"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen