De ontwikkelingen bij FC Twente doen Hake en Van den Belt pijn

14 december 2018, 08:23

'De Tukkers' van sc Cambuur, trainer René Hake en financieel directeur Gerald Van den Belt, doet het pijn hoe FC Twente de laatste jaren is afgegleden. Hoewel ze de club nog altijd het beste gunnen, staan ze vrijdagavond tegenover elkaar in de Eerste Divisie. "Ik dacht toen ik wegging: 'the only way is up'. Helaas is het de andere kant opgegaan", aldus Van den Belt.

Voor Hake was het vertrek een stuk pijnlijker, omdat hij werd ontslagen, waarna FC Twente uiteindelijk alleen maar verder afzakte en degradeerde. "Ik begrijp nog steeds niet waarom ik weg moest. De club heeft daar een dure prijs voor betaald en dat is doodzonde. Die degradatie was volkomen onnodig", stelt de coach tegenover TC/Tubantia. "Het is er volgens mij daarna niet beter op geworden."

Ook sinds het vertrek van Van den Belt gaat het niet bepaald beter. "Ik vind het echt doodzonde dat zo'n prachtige club, met zo'n aanhang is gedegradeerd", stelt de financiële man van Cambuur, die met gemengde gevoelens kijkt naar de ontwikkelingen in Enschede. "Wat me een beetje zorgen baart en ook pijn doet is dat de organisatie onder druk staat. Ik heb nog veel contacten in Enschede en ik hoor te vaak: 'die gaat weg, die is weg of wil weg'. Wij hadden het destijds op vele fronten eindelijk weer een beetje staan, ook commercieel en rond de wedstrijden, maar dat is nu flink uitgehold."

Van den Belt stelt symbolisch dat het beleidstechnisch gezien beter is om 'in de winter een technisch directeur te halen dan een spits'. En dat lijkt bij FC Twente niet het geval momenteel. In alles wordt het onderlinge treffen beladen, aangezien het spelersduo Robbert Schilder en David Sambissa eveneens een verleden heeft in Enschede. "Dit is op alle fronten het mooiste affiche van het seizoen", aldus trainer Hake.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen