Oostenrijk hijgt Nederland in de nek op coëfficiëntenlijst

13 december 2018, 23:52   Bijgewerkt: 14 december 2018, 00:01

De laatste Europese speelronde voor de winterstop is niet goed verlopen voor Nederland. De elfde plaats is nog in handen, maar Oostenrijk hijgt door de Europa League-prestaties behoorlijk in de nek op de UEFA-lijst.

Nederland heeft de elfde plaats in handen, met 30.633 punten. Oostenrijk zit daar kort achter met 30.450 punten. Die achterstand is zo klein, dat het snel mis zou kunnen gaan voor Nederland. PSV komt niet meer in actie in Europa en Ajax kan zich opmaken voor twee zware Champions League-duels na de winter. Red Bull Salzburg en Rapid Wien wonnen donderdag allebei in de Europa League en komen na de winter terug in de Europa League. Presteren die ploeg dan goed, dan kan Nederland de elfde plaats snel uit handen geven.

De elfde plaats is een zeer belangrijke positie op de UEFA-lijst. Houdt Nederland de elfde plaats, dan kan de kampioen van de Eredivisie van het seizoen 2019/2020 rechtsreeks de Champions League in. Nu moeten de Nederlandse ploegen eerst de kwalificatiecyclus in. Ajax heeft nu de verantwoordelijkheid voor Nederland om de punten te pakken in de knockoutfase.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen