Groep I: Besiktas wordt het slachtoffer in spannende poule

13 december 2018, 21:08

Besiktas is er niet meer bij in de volgende ronde van de Europa League. De Turken hadden donderdag een resultaat nodig tegen Malmö FF, maar gingen op eigen veld ten onder tegen Malmö FF (0-1) en zijn uitgeschakeld. Daarnaast eindigde het Noorse sprookje van Sarpsborg, dat kansloos was op bezoek bij RC Genk (4-0).

Besiktas - Malmö FF 0-1

Zonder Nederlandse inbreng heeft Besiktas het vanavond compleet voor zichzelf verknald. Een treffer van Marcus Antonsson maakte het verschil tussen beide teams. Dat was echter niet het meest opvallende moment van de wedstrijd. Buitenspeler Ricardo Quaresma misdroeg zich in de 65ste minuut door een schandalige tackle te maken op de enkel van een speler van Malmö. Hij kreeg direct rood. De aanvaller deed de actie nadat hij simpel uitgespeeld werd door de Zweedse spelers en dat zorgde voor veel frustratie. Op basis van het spelbeeld hadden de Turken een resultaat verdiend, maar het mocht niet zo zijn. Besiktas is met zeven punten derde geworden, terwijl Malmö met elf punten de groep heeft gewonnen.

RC Genk - Sarpsborg 08 4-0

RC Genk moest vanavond nog aan de bak om goede zaken te doen en wist dat het tegen Sarpsborg lastig kon worden. Door Noorse debutant imponeerde dit toernooi en speelde Besiktas in de vorige ronde van het veld, maar vanavond hadden de bezoekers niets in te brengen. Zinho Gano en Joseph Paintsil zorgden ervoor dat er na vijf minuten al een 2-0 stand op het bord stond voor Genk. In het tweede bedrijf tilden Sander Berge en Joseph Aidoo de score naar 4-0. Genk is daardoor zeker van groepswinst.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen