Groep K: Stade Rennes pakt laatste strohalm ten koste van Astana

13 december 2018, 21:11

Stade Rennes heeft op de valreep de laatste strohalm gepakt en dus overwinter de Franse ploeg in de Europa League. Rennes was donderdag te sterk voor FC Astana (2-0), dat zijn eigen glazen ingooide. Hoewel Dinamo Kiev - Jablonec nergens meer om ging, boekten de gasten uit Tsjechië nog een knappe overwinning: 0-1.

Stade Rennes - FC Astana 2-0

Stade Rennes moest winnen, terwijl directe concurrent Astana kon spelen op een gelijkspel. De Fransen namen dan ook het initiatief en dat leverde tevens kansen op. Astana stelde daar niets tegenover. In de tweede helft kreeg Rennes loon naar werken. Serdar Gözübüyük gaf de thuisploeg een verdiende strafschop, die in eerste instantie gemist werd. Maar Ismaila Sarr was er in de rebound als kippen bij: 1-0. Sarr kroonde zich tot man van de wedstrijd door ook de 2-0 voor zijn rekening te nemen. Met een mooi schot hoog in het doel schoot hij zijn club naar de volgende ronde van de Europa League.

Dinamo Kiev - Jablonec 0-1

Jablonec maakte er een heel aardig duel van. De uitgeschakelde Tsjechen speelden goed en kwamen ook verdiend op voorsprong tegen de groepswinnaar. Martin Dolezal torende boven iedereen en liet hij met zijn hoofd doelman George Buschan kansloos. Jablonec had ook recht op een zuivere penalty, maar de arbitrage besloot anders. Dolezal kreeg een trap op zijn kuit van Buschan, maar in plaats van een strafschop kreeg hij een onbegrijpelijke gele kaart voor een schwalbe. In de tweede helft zocht Dinamo Kiev naar de gelijkmaker. Ondanks grote kansen, bleven doelpunten uit en verlaat Jablonec het toernooi met opgeheven hoofd.