Groep G: Rapid Wien en Villarreal door, Rangers en Spartak eruit

13 december 2018, 21:12

Rapid Wien overwintert in de Europa League en dat betekent slecht nieuws voor het Nederlandse voetbal. Rapid won donderdag met 1-0 van Rangers en verdiende daarmee punten voor de UEFA-ranking, waarop Oostenrijk en Nederland strijden om de felbegeerde elfde plaats. In dezelfde groep plaatste Villarreal zich ook voor de volgende ronde door Spartak Moskou met 2-0 te kloppen.

Rapid Wien - Rangers 1-0

Rangers moest winnen om zich te plaatsen voor de volgende ronde, Rapid Wien kon gokken op een gelijkspel. De Schotten moesten daarom ook komen en waren in de eerste helft erg dichtbij de 0-1. Connor Goldson zag zijn kopbal op de lat belanden. Het doek voor Rangers viel in de slotfase na een mislukte uittrap van doelman Allan McGregor. Rapid Wien profiteerde dankbaar via invaller Dejan Ljubicic, die Steven Gerrard en consorten definitief uit Europa schoot.

Villarreal - Spartak Moskou 2-0

Villarreal, waar Luis Garcia Plaza debuteerde als trainer, en Spartak Moskou begonnen rommelig zonder het publiek te vermaken. De negentienjarige Samuel Chukweze nam de thuisploeg bij de hand. De uitblinker opende ook de score met een beheerst schot. Spartak deed niet onder voor de Spanjaarden, maar sprong niet goed om met drie grote kansen in de eerste helft. Dat kwam de bezoekers uit Rusland duur te staan, omdat het na rust werd overlopen. Al vroeg in de tweede helft verdubbelde Karl-Toko Ekambi de score. Villarreal eindigde nog wel met tien man, maar kwam geen moment meer in de problemen. Spartak gooide de handdoek en kon Villarreal de groepswinst gaan vieren.