Cocu en Fenerbahçe akkoord over ontbinding contract

13 december 2018, 10:09   Bijgewerkt: 13 december 2018, 10:34

Fenerbahçe en Phillip Cocu zijn definitief uit elkaar. De Turkse grootmacht meldt via de officiële kanalen dat er een akkoord is bereikt over de ontbinding van het contract. Eind oktober werd Cocu door de club op non-actief gesteld. De voorbije weken is onderhandeld over de afwikkeling van het contract.

"Het contract van Cocu is ontbonden. We willen hem bedanken voor zijn positieve instelling gedurende zijn periode bij ons en wensen hem het allerbeste voor de rest van zijn carrière", luidt de verklaring van Fenerbahçe. Vanwege de teleurstellende sportieve resultaten nam de club uit Istanboel al vroeg in het seizoen afscheid van de Nederlandse oefenmeester.

Assistenten Erwin Koeman en Chris van der Weerden mochten wel blijven. Koeman werd aangesteld als interim-trainer en heeft voorlopig het vertrouwen gekregen van Fenerbahçe. Het is echter nog maar de vraag of de trainer het lang volhoudt in Turkije. Na een redelijk begin presteert Fenerbahçe de voorbije tijd ook onder de 57-jarige Koeman ondermaats. De club wist geen van de laatste drie competitiewedstrijden te winnen en bevindt zich op de zeventiende plaats in de SüperLig.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen