Gisteren gemist: Ajax geen groepswinnaar, Lyon als laatste door

13 december 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 12 december.

Ajax grijpt naast groepswinst na knotsgekke avond tegen Bayern

Ajax heeft in een knotsgekke voetbalavond naast de groepswinst gegrepen. Het voetbalgevecht met Bayern München eindigde woensdag onbeslist: 3-3. De Duitsers gingen met een 0-1 voorsprong de rust in, maar na de gelijkmaker van Dusan Tadic ging de wedstrijd volledig op de kop. Zowel Bayern als Ajax kreeg een rode kaart, beide teams mochten een strafschop nemen en moesten na zeven minuten blessuretijd genoegen nemen met een gelijkspel.

Ten Hag: "We kunnen ons meten met de absolute top"

Ajax speelde goed tegen Bayern München (3-3), maar greep naast de groepswinst en dat vindt Erik ten Hag doodzonde. Dat is ongeveer het enige waar het voor de oefenmeester aan ontbrak. "Ik ben trots op de ploeg, we hebben gestreden als leeuwen. Tot het einde aan toe", aldus Ten Hag.

Real Madrid staat voor schut tegen CSKA Moskou

Een totale offday voor Real Madrid tegen CSKA Moskou: de houder van de Champions League verloor woensdag voor eigen publiek met 0-3. Die stunt leverde CSKA helemaal niets op. Omdat Viktoria Plzen ook won van AS Roma (2-1) gaan de Tsjechen naar de Europa League, en niet de Russen.

Olympique Lyon sneeuwt niet onder in Kiev en gaat door

Olympique Lyon heeft zich als zestiende en laatste club geplaatst voor de achtste finale van de Champions League. De nummer vier van Frankrijk, met Kenny Tete en Memphis Depay in de basis, moest het cruciale duel met Shakhtar Donetsk onder barre omstandigheden afwerken, maar bleef overeind in de sneeuwstorm van speelstad Kiev.

VAR Makkelie in hoofdrol bij spectaculaire WK-opener

Het WK voor clubteams is spectaculair begonnen, met een hoofdrol voor Danny Makkelie als videoscheidsrechter. Al Ain knokte zich tegen Team Welllington terug van een 0-3 achterstand en klopte de Nieuw-Zeelandse opponent in de beslissende penaltyreeks. Als winnaar van het spektakel meldt Al Ain zich in de kwartfinale van het wereldkampioenschap.