VAR Makkelie in hoofdrol bij spectaculaire WK-opener

12 december 2018, 19:40   Bijgewerkt: 15 december 2018, 17:56

Het WK voor clubteams is spectaculair begonnen, met een hoofdrol voor Danny Makkelie als videoscheidsrechter. Al Ain knokte zich tegen Team Welllington terug van een 0-3 achterstand en klopte de Nieuw-Zeelandse opponent in de beslissende penaltyreeks. Als winnaar van het spektakel meldt Al Ain zich in de kwartfinale van het wereldkampioenschap.

Al Ain doet mee aan het toernooi als vertegenwoordiger van de Verenigde Arabische Emiraten, dat het WK organiseert. Team Wellington plaatste zich als kampioen van Oceanië en leek het verblijf te verlengen, want de huidige nummer twee van Nieuw-Zeeland schoot uit de startblokken. Al voor rust zat Team Wellington op rozen dankzij doelpunten van Mario Barcia, Aaron Clapham en Mario Ilich.

Makkelie

Na de 0-2 trad Makkelie in een hoofdrol. Als VAR keurde hij de aansluitingstreffer van Al Ain af. De Japanse scheidsrechter Ryuji Sato ging mee in dat advies. Voorafgaand aan het doelpunt maakte Al Ain een overtreding en ging het hele feest niet door. Maar de wederopstanding van de gastheren kwam er alsnog. Vlak voor de thee bracht Tsukasa Shiotani de comeback voorzichtig op gang en was Al Ain vier minuten na rust via Tongo Doumbia helemaal terug in de wedstrijd.

Team Wellington leek het herboren Al Ain net op tijd van zich af te houden, maar had in de slotfase geen antwoord op een knal van oud-PSV'er Marcus Berg. Doelpunten in de verlenging bleven uit. Al eindigde de thuisploeg nog wel met tien man. Omdat Mohamed Abdulrahman pas in de slotminuut zijn tweede gele kaart kreeg, deerde dat Al Ain nauwelijks. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Berg leek van held schlemiel te worden, omdat hij zijn penalty hoog over schoot. Tot zijn geluk nam Team Wellington de strafschoppen nog minder.

In de kwartfinale neemt Al Ain het zaterdag op tegen Espérance Sportive de Tunis (Tunesië), de winnaar daarvan neemt het woensdag op tegen River Plate.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen