Ajax onder 19 ternauwernood naar laatste zestien Youth League

12 december 2018, 17:58

Met de hakken over de sloot heeft Ajax onder 19 de laatste zestien van de Youth League gehaald. Het elftal van John Heitinga (op archiefbeeld) kwam er woensdagavond amper aan te pas tegen Bayern München, waar de Nederlander Joshua Zirkzee meespeelde. Ajax verloor dan ook met 1-2, maar zelfs dat was genoeg voor de groepswinst en het bereiken van de volgende ronde

Ajax wist van tevoren dat een gelijkspel of zelfs een kleine nederlaag voldoende was voor het bereiken van de volgende ronde. Ondanks de - op het oog - veilige marge, was het billenknijpen voor de Amsterdamse talenten. Bayern had als opdracht om met meer dan drie doelpunten verschil te winnen, en speelde dus met het mes tussen de tanden. Ajax mocht doelman Issam El Maach danken dat het bij rust slechts 0-1 stond. Alleen op de inzet van Meritan Shabani moest El Maach het antwoord schuldig blijven.

Ook in de tweede helft had Ajax niets te vertellen tegen de Duitse leeftijdsgenoten. De zenuwen namen alsmaar meer toe toen Zirkzee een klein half uur voor tijd de 0-2 tegen de touwen kopte. Bayern had nog eens twee treffers nodig en voelde dat dit mogelijk was, omdat het kans op kans kreeg en Ajax overklaste op De Toekomst. Wonderwel maakte Brian Brobbey tegen de verhoudingen in de aansluitingstreffer en juichten de Ajacieden als laatste.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen