FC Dordrecht wil Calderwoord op termijn als hoofdtrainer

12 december 2018, 17:32

Op de lange termijn wil FC Dordrecht Scott Calderwood als hoofdtrainer voor de groep. Eerst wil de club de huidige interim-trainer verder laten rijpen in de rol van assistent-trainer. De Schapenkoppen zijn nog zoekende naar een opvolger voor de vorige maand ontslagen Gérard de Nooijer.

Het plan is om Calderwood over anderhalf jaar door te schuiven als hoofdtrainer. Tot die tijd wil Dordrecht een andere eindverantwoordelijke voor de groep. In die zoektocht doet Calderwood ook zijn zegje. "Ze houden mij op de hoogte, dat is wel prettig. Ze hebben mij gevraagd met wat voor trainer ik het beste zou kunnen samenwerken", zegt hij tegen RTV Rijnmond.

Volgens Calderwood zoekt de Eerste Divisie-club een positief ingestelde trainer. "Dat is voor deze jonge en talentvolle groep heel belangrijk. Natuurlijk mag je ze wel eens op hun donder geven, maar je moet ze ook vooral bij de arm pakken en ze proberen beter te maken." Belangrijk is ook dat Calderwood met de nieuwe trainer door een deur kan. "Een persoon waarmee ik veel kan overleggen. Iemand die mij een bepaalde vrijheid geeft, dat had ik bij Gérard ook. Ik ben wel redelijk dominant. Maar het gaat niet om mij, het gaat om de club en de spelers."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen