Spoorboekje: ontknoping Europa League, tops en flops uit CL

13 december 2018, 07:00   Bijgewerkt: 12 december 2018, 23:52

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 13 december.

Specials

De tops en flops van de Champions League-avond van Ajax

Ajax en Bayern München verzorgden een enerverende Champions League-avond. Toch moesten de Amsterdammers zich tevreden stellen met de tweede plaats, achter Der Rekordmeister. Nu de stofwolken zijn opgetrokken, stellen wij de tops en flops op.

Wedstrijden

Rapid Wien - Rangers (18.55 uur)

Met het oog op de UEFA-ranking duimen wij Nederlanders voor Rangers. Immers: op de coëfficiëntenlijst strijden we met Oostenrijk om de felbegeerde elfde plaats,die in het seizoen 2019/2020 een rechtstreeks ticket voor de Champions League oplevert. Uitschakeling van Rapid Wien zou daarom goed uitkomen, maar daarvoor moeten de Oostenrijkers wel verliezen van Rangers.

KRC Genk - Sarpsborg (18.55 uur)

Sarpsborg is een van de opvallendste deelnemers aan dit Europa League-seizoen. De Noorse formatie liet in de vorige speelronde de zege na een vroege 2-0 voorsprong glippen tegen Besiktas (2-3) en staat daardoor laatste in Groep I. De ploeg kan nog door, als er gewonnen wordt bij koploper KRC Genk. De Belgische formatie heeft acht punten en is zeker van het halen van de volgende ronde, maar kan nog wel naar plaats twee zakken.

Olympiakos Piraeus - AC Milan (21.00 uur)

AC Milan mag aan de bak vanavond in Griekenland. Eén van de twee meldt zich in de volgende ronde van de Europa League. De Rossoneri hebben weliswaar drie punten meer dan Olympiakos Piraeus, maar komen bij een nederlaag in de problemen. In dat geval gaat het eerdere resultaat in Italië (3-1 voor Milan) een rol spelen.

Voetbal op tv

18.55 uur: KRC Genk - Sarpsborg, Canvas, live verslag van het Europa League-duel

18.55 uur: Besiktas - Malmö FF, FOX Sports 4, live verslag van het Europa League-duel

18.55 uur: Villarreal - Spartak Moskou, FOX Sports 5, live verslag van het Europa League-duel

18.55 uur: Sevilla - Krasnodar, RTL 7, live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: Olympiakos - AC Milan, FOX Sports 4, live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: RB Leipzig - Rosenborg BK, FOX Sports 6, live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: Celtic - Red Bull Salzburg, RTL 7, live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: Dinamo Zagreb - Anderlecht, Canvas, live verslag van het Europa League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen