De tops en flops van de Champions League-avond PSV

12 december 2018, 12:56   Bijgewerkt: 13 december 2018, 11:00

De Champions League-avond van PSV werd vooral de avond van de uitblinkende keepers. Vooral Jasper Cillessen en Alisson Becker blonken uit voor hun clubs en staan in daarom in onze tops. Opvallende naam in de flops is Virgil van Dijk, die goed speelde, maar een onbekende kant van zichzelf liet zien. Dat en meer in onze tops en flops van de Champions League-avond van PSV. 

Tops

{image[330985][right-half][]}1. Jasper Cillessen

Een uitmuntend optreden gisteren van Jasper Cillessen. De Oranje-doelman kreeg speeltijd tegen Tottenham Hotspur, omdat FC Barcelona toch al geplaatst was. Cillessen greep die kans met beide handen aan. Met fenomenale reddingen liet hij Spurs op de rand van de afgrond balanceren. Eén op één met Heung-min Son liet Cillessen zich niet passeren, ook stond hij op de juiste plek bij de poging van dichtbij door Christian Eriksen én de oud-Ajacied haalde met een reflex de kopbal van Lucas Moura van de lijn. Dat Moura een paar minuten later alsnog scoorde, viel Cillessen niet aan te rekenen. Maar een clean sheet was wel de perfecte beloning geweest voor zijn optreden.

De redding op de kans van Son:

2. Alisson Becker

Toonde waarom Liverpool afgelopen zomer minstens 62,5 miljoen euro overmaakte aan AS Roma. Arek Milik leek The Reds in blessuretijd uit de Champions League te knikkeren. Alleen voor Alisson Becker had de Pool de bal voor het inschieten. Anfield hield zijn adem in, waande zich al in de Europa League, maar zag Alisson tot grote vreugde een fabuleuze redding verrichten op de inzet van Milik. Is toch andere koek dan Loris Karius.

De save van Alisson:

{image[330976][right-half][]}3. PSV

PSV verlaat de Champions League door de voordeur. Ook al waren de Eindhovenaren een maatje te klein in de groep, het verkocht de huid ook duur in de laatste wedstrijd tegen Internazionale. Dat leverde PSV een terecht punt op én belangrijke punten voor de UEFA-ranking. Zonder er één speler uit te lichten, verdient het elftal van Mark van Bommel een compliment, vindt ook zeker Tottenham Hotspur.

4. Mohamed Salah

Op het moment dat er geen weg meer terug was voor Liverpool, stond Mohamed Salah op bij de Engelsen. In de eerdere krakers tegen  Napoli en Paris Saint-Germain kon de Egyptenaar het verschil niet maken, dinsdag wel. Zijn bekende versnelling in de kleine ruimte werd Napoli te machtig en plaatste Liverpool zich met de hakken over de sloot voor de volgende ronde van de Champions League. De Egyptenaar lijkt de vorm van vorig seizoen weer hervonden te hebben.

Flops

1. Virgil van Dijk

Hij speelde als een rots in de branding, maar de spijkerharde tackle op de enkel van Dries Mertens zijn we niet gewend van Virgil van Dijk. Oké, de captain van Oranje raakte eerst de bal, maar ging vervolgens met gestrekt been door op Mertens. Het leverde Van Dijk slechts een gele kaart op en daarmee ook een schorsing voor de eerste wedstrijd in de achtste finale. Wat als de VAR de beelden van de tackle had bestudeerd? Pas in de knock-outfase doet de videoref zijn intrede. Bij Napoli vinden ze dat eigenlijk al te laat.

{image[330983][right-half][]}2. Internazionale

De Nerazzurri sneden zichzelf lelijk in de vingers. Internazionale kon de laatste zestien van de Champions League ruiken. Maar nota bene tegen het uitgeschakelde PSV, gooide Inter zijn eigen glazen in. Tot aan de 85ste minuut konden de Italianen nog leunen op FC Barcelona, maar toen daar de gelijkmaker viel, raakte Inter in zak en as. Voor een ploeg die aanspraak wil maken op de achtste finale, liet Inter veel en veel te weinig zien.

3. AS Monaco

Van halve finalist tot roemloos ten onder in de groepsfase. Het kan in minder dan twee jaar tijd heel erg snel gaan. In mei 2017 miste AS Monaco de finale, anderhalf jaar later druipt het met de staart tussen de benen af. Eén puntje in de poulefase, mag an sich nog een verrassing heten. De club verkeert al het hele seizoen in grote problemen. Dat op het laatste groepsduel met Borussia Dortmund (0-2) slechts 8,700 toeschouwers - waarvan een groot deel ook nog eens Duits was - afkwamen, is toch wel heel erg triest.

4. Arek Milik

Waar Alisson Becker de held was van Liverpool, verliet Arek Milik Anfield als schlemiel van Napoli. De oud-Ajacied wordt maandelijks betaald voor het maken van doelpunten. Zo'n kans als tegen Liverpool in blessuretijd moet dan altijd hangen. De misser maakte het verschil tussen de laatste zestien van de Champions League en de laatste 32 van de Europa League. Sneu voor het heldhaftige Napoli, dat voor de laatste speelronde nog boven Liverpool en Paris Saint-Germain stond en nog ongeslagen was tot de laatste speelronde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen