Van Dijk blij met resultaat, maar is geschorst voor eerste duel

12 december 2018, 08:22

Virgil van Dijk mocht dinsdag tegen Napoli geen gele kaart pakken, want anders zou hij geschorst zijn voor het eerste duel van de volgende ronde. De Nederlander kreeg die prent echter wel, maar beseft uiteraard dat het behalen van de volgende ronde het belangrijkste is.

Liverpool won met 1-0 van Napoli, een perfect resultaat voor de Engelse club. Dat Van Dijk, die hard doorging op de enkel van Dries Mertens na de winterstop geschorst is, wist hij niet. "Dat hoorde ik pas achteraf", reageert Van Dijk. "Balen, maar we kunnen het opvangen." De tackle van Van Dijk was pittig. "Hij had echt veel pijn. Ik zei meteen tegen hem, dat ik hem nooit wilde raken. Ik vond de straf een beetje zwaar. Ik ging voor de bal en won die ook. Als je de beelden in slowmotion bekijkt, lijkt het al snel heel zwaar. Maar ja, ik moet het accepteren."

Liverpool had de zaken dinsdag goed voor elkaar, maar leek in de slotminuten alles te verspelen. Arek Milik kreeg een enorme kans, maar stuitte op Alisson Becker die fantastisch redde. "Je kon het aan mijn reactie zien. Schitterend. Dat grote lijf dat razendsnel dichterbij komt. Je weet dat hij het kan, maar nu toonde hij het op een cruciaal moment."

De Engelse ploeg verloor alle drie uitduels tot dusver, maar is dus wel geplaatst voor de volgende ronde. "We willen de Champions League winnen. Als we het beter willen doen dan vorig jaar, toen we de finale haalden, moet dat. Je moet blijven dromen. Daarvoor ben je voetballer geworden. Het maximale willen halen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen