Feyenoord overweegt alsnog toetreding tot piramide

12 december 2018, 00:08

Clubs die pasten voor toetreding tot de voetbalpiramide, krijgen een nieuwe kans van de KNVB. De betreffende clubs spelen in de huidige situatie met hun tweede elftallen in een reserevecompetitie. Die kampioen zou toe kunnen treden tot de Derde Divisie, meldt het Algemeen Dagblad. Onder andere voor Feyenoord zou dit een oplossing kunenn zijn.

"We gaan nog met de clubs rond de tafel", zegt een KNVB-woordvoerder tegen het AD. "Of de clubs straks moeten promoveren of die keuze zelf kunnen maken, is nog niet duidelijk." Feyenoord zal deze ontwikkelingen op de voet volgen. Als enige club van de top-drie doen de Rotterdammers niet mee aan de voetbalpiramide. Nu overweegt Feyenoord dat alsnog te doen.

"Als de kans zich voordoet, zullen we er serieus naar kijken", aldus een woordvoerder van Feyenoord tegen het dagblad. "Welke opzet je ook kiest, het gaat er om dat deze dienend is aan het eerste elftal van Feyenoord, waar spelers - zowel jeugd als zij die van een blessure terugkeren - zo goed mogelijk voor moeten worden klaargestoomd."

Giovanni van Bronckhorst is een bekend voorstander van Jong Feyenoord in de piramide. Al is Feyenoord niet ontevreden over hoe het momenteel gaat. "Zonder te zeggen dat hoe wij het nu doen de beste manier is, stellen we vast dat het nu ook goed gaat. Getuige de recente voorbeelden van na blessures terugkerende spelers als Jørgensen en St. Juste, die minuten maken in het tweede zodat ze er bij hun rentree in Feyenoord 1 weer fit en met wedstrijdritme kunnen staan."

Dit had niet gekund als Jong Feyenoord in de Eerste Divisie had gespeeld. "In de ideale wereld heb je als club zowel een elftal in de Keuken Kampioen Divisie als in de beloftencompetitie. Maar ja, dan heb je wel heel veel spelers en budget nodig. En moet het ook nog mogen."

Mitsen en maren

RTV Rijnmond laat daarbij weten dat een promovendus van de reservecompetitie afhankelijk is van een aantal zaken. Vanuit de beloftencompetitie kan in ieder geval één club promoveren als Jong FC Den Bosch niet promoveert vanuit de Hoofdklasse. Er komen extra plaatsen vrij als Jong FC Groningen en Jong FC Volendam degraderen uit de Derde Divisie. Als dit allemaal niet gebeurt, is er geen plek.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen