Volgende basisplek lonkt voor Guti, die het liefst op 'acht' speelt

11 december 2018, 08:20

De kans is groot dat Érick Gutiérrez dinsdag tegen Internazionale wederom in de basis start. De Mexicaanse middenvelder maakte als basisspeler het afgelopen weekend een prima indruk tegen Excelsior (6-0) en lijkt opnieuw de voorkeur te krijgen boven Gastón Pereiro. Guti speelde tegen de Kralingers achter de spitsen, maar dat is niet zijn favoriete positie.

"Twee dagen vooraf hoorde ik dat ik zou gaan spelen. De trainer zei: je hebt een speciale rol als nummer tien", vertelt de van Pachucha overgekomen middenvelder tegen het Algemeen Dagblad. Als hij zijn eigen positie zou mogen kiezen, dan zou hij zichzelf een minder aanvallendere rol geven. "Als nummer eight, acht. Dat is mijn beste rol."

Tegen Excelsior speelde Guti pas zijn derde volledige wedstrijd in dienst van PSV. "Ik was wel moe vrijdagavond na Excelsior, want ik ben niet meer gewend om een hele wedstrijd te spelen. Het was een goede test om te voelen hoe dat is, 90 minuten in de Eredivisie."

Sainsbury

Trent Sainsbury start in Giuseppe Meazza waarschijnlijk eveneens in de basis. De Australische verdediger verving het afgelopen weekend Daniel Schwaab, die vanwege privé-omstandigheden de wedstrijd in Eindhoven miste. De Duitser ontbreekt ook in Milaan.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen