Bruma kaart vertrekwens aan: "Er speelt zeker aantal dingen"

11 december 2018, 00:24

Voor Jeffrey Bruma is duidelijk geworden dat een vertrek bij VfL Wolfsburg het beste voor hem is. De 27-jarige verdediger zit bij zijn huidige club op een dood spoor en wil elders weer aan spelen toekomen. Voor de geboren Rotterdammer bestaat ook interesse.

"De Bundesliga heeft zeker de voorkeur. Ik ben hier al en om in de winter van land te veranderen, is niet ideaal", zegt Bruma tegen FOX Sports. Volgens hem is Wolfsburg op de hoogte van zijn vertrekwens. "Ik heb het aangekaart, hopelijk kunnen we er iets moois van maken. Er speelt zeker een aantal dingen. Het is afwachten of de clubs eruit komen, en of ik er zelf oren naar heb. Zodra dat zo is, sta ik te springen om weer wedstrijden te spelen."

Want dat doet Bruma op dit moment niet. Vorig jaar werd de oud-PSV'er geteisterd door blessureleed en verloor hij zijn plek in het elftal van Wolfsburg. "In zomerstop had ik het gevoel dat de trainer zijn keuzes al had gemaakt. Hij gaf andere jongens de voorkeur. Zoiets voel je aan als speler. Een paar maanden geleden heb ik er met mijn trainer over gesproken. Zijn woorden waren duidelijk: ik moest wachten op mijn kans."

Die kans laat al een tijd op zich wachten. "Je voelt zelf aan dat het een moeilijk verhaal wordt. Dan kijk je wat het beste is. Ik ben tot de conclusie gekomen om het elders te zoeken. Deze winter of zomer is een goede mogelijkheid."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen