"VAR heeft beoordeling te veel afgewogen op niet vol raken Doan"

"VAR heeft beoordeling te veel afgewogen op niet vol raken Doan"

10 december 2018 – Volgens scheidsrechtersbaas Dick van Egmond zat videoref Siemen Mulder mis met zijn advies om de rode kaart voor VVV'er Jerold Promes terug te draaien. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük gaf in eerste instantie rood voor de overtreding op Ritsu Doan, maar volgde zijn collega en toonde uiteindelijk de gele kaart."Dat heeft de VAR niet goed genoeg beoordeeld. Hij had de overtreding ook op volle snelheid moeten bekijken", zegt Van Egmond tegen het Algemeen Dagblad. "Hij heeft zijn beoordeling te veel afgewogen op het niet vol raken van Ritsu Doan, zonder de lompheid van de overtreding mee te wegen."

Gözübüyük verscheen na VVV-Venlo - FC Groningen niet voor de camera's van FOX Sports. "Dat was jammer", aldus Van Egmond. "Omdat we willen dat hij dan uitleg geeft zodat mensen de beslissing begrijpen. Al snappen we ook dat hij in het heetst van de strijd nog niet alles op een rijtje heeft. Zijn woorden worden zwaar gewogen na zo'n beslissing."

Een dag later gaf Gözübüyük alsnog een toelichting op zijn besluit. De arbiter heeft spijt van zijn beslissing om de rode kaart terug te draaien.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 16 september 2019

  2. zondag 15 september 2019