Spektakel tussen Everton en Watford levert geen winnaar op

Spektakel tussen Everton en Watford levert geen winnaar op

10 december 2018 – Everton en Watford hebben maandagavond voor spektakel gezorgd. Het duel tussen de beide suptoppers in de Premier League ontaarde na een uur spelen in een mooi voetbalgevecht, dat uiteindelijk onbeslist eindigde: 2-2.Nota bene Richarlison opende in de eerste helft de score voor Everton. De Braziliaan kwam afgelopen zomer voor een recordsom over van Watford. Hij hielp The Toffees op weg tegen zijn oude club. Maar na een dik uur was Everton niet langer bestand tegen de druk van Watford. In een tijdsbestek van twee minuten gaf de thuisploeg alles weg.

Via de paal en Everton-verdediger Seamus Coleman resulteerde de poging van Roberto Pereyra in de gelijkmaker. Pereyra speelde ook een hoofdrol bij de 1-2. Hij legde de bal op het hoofd van Abdoulaye Doucoure, die Jordan Pickford met een kopbal kansloos liet. Het werd nog gekker toen Everton drie minuten later aan mocht leggen voor een penalty.

Gylfi Sigurdsson stond achter de bal, maar hij miste de strafschop. Met zijn voet hield doelman Ben Foster de bal uit het doel en voorkwam hij dat Everton alweer op gelijke hoogte kwam. Diep in blessuretijd moest Foster alsnog buigen. Hij had geen antwoord op de vrije trap van Lucas Digne, die de bal in het doel krulde en het spektakel zo compleet maakte.

Op de ranglijst staat Everton zevende en blijft het in het spoor van Manchester United, dat twee punten meer heeft. Watford heeft met het gelijkspel verzuimd de overstap naar het linkerrijtje te maken.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 18 september 2020

  2. donderdag 17 september 2020