Gözübüyük betuigt spijt voor de teruggedraaide rode kaart

10 december 2018, 20:14

Serdar Gözübüyük heeft spijt van zijn teruggedraaide rode kaart voor VVV'er Jerold Promes. De scheidsrechter gaf Promes in eerste instantie rood voor zijn overtreding op Ritsu Doan, maar na inmenging van de VAR (Siemen Mulder) besloot hij alsnog geel te geven. "Ik zat gewoon goed in eerste instantie met de rode kaart", zegt Gözübüyük tegen Voetbal International.

"Gewoon stom, ik ben gaan twijfelen terwijl ik overtuigd was van rood, dit is een kant van het VAR-systeem die we niet moeten willen", aldus Gözübüyük in gesprek met VI. "Feit is dat de VAR mij nooit had mogen roepen voor dit geval. De VAR moet ingrijpen als iets honderd procent niet goed is en dat is hier niet zo. Maar ik schuif de schuld niet af, ik neem uiteindelijk de beslissing. Als je als scheidsrechter geroepen wordt, moet je gaan kijken. Op het moment dat je geroepen wordt, weet je dat er twijfel is."

Achteraf stelt Gözübüyük dat hij ook andere beelden had moeten vragen. "Beelden die ik te zien kreeg vanuit een bepaalde hoek, brachten twijfel. Dat is een leermoment voor mezelf. Niet alleen genoegen nemen met de beelden die de VAR aanbiedt, maar meer beelden vragen. Vanuit diverse hoeken. Dan had ik in dat geval bij de rode kaart gebleven. Nu spookt het toch door je hoofd of je het wel goed gezien hebt. Iemand die beelden en herhalingen bekijkt, kan het nu eenmaal beter zien."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen