Champions League: welke beslissingen moeten er nog vallen?

Champions League: welke beslissingen moeten er nog vallen?

11 december 2018 – De Champions League maakt zich op voor zijn climax. Dinsdag- en woensdagavond vallen de laatste beslissingen in de poulefase. De groepen A tot en met D komen vanavond in actie. Wat valt er in die poules allemaal nog te verdelen? Wij zetten het op een rijtje.

Groep A

Stand (wedstrijden, punten, doelsaldo)
1. Atlético Madrid* 5, 12, 3
2. Borussia Dortmund* 5, 10, 6
3. Club Brugge** 5, 5, 1
4. AS Monaco 5, 1, -10

Atlético Madrid en Borussia Dortmund zijn al zeker van de laatste zestien, en Club Brugge vervolgt het Europees avontuur na de winterstop in de Europa League. Het enige waar het in poule A nog om draait, is de poulewinst. De beste papieren zijn voor Atlético Madrid, al kan het zich op bezoek bij Club Brugge geen misstap veroorloven. Borussia Dortmund, wiens onderling resultaat met Atlético in het voordeel is, ligt op de loer.

Programma
Club Brugge - Atlético Madrid
AS Monaco - Borussia Dortmund

Groep B

Stand (wedstrijden, punten, doelsaldo)
1. FC Barcelona* 5, 13 , 9
2. Tottenham Hotspur 5, 7, -1
3. Internazionale 5, 7, -1
4. PSV 5, 1, -7

PSV is uitgespeeld, maar kan een belangrijke rol vervullen als vanavond de beslissingen vallen in groep B. Internazionale strijdt met Tottenham Hotspur om de tweede plek, achter het al geplaatste FC Barcelona. Beide ploegen hebben evenveel punten, maar het onderling resultaat brengt Tottenham na vijf wedstrijden op de tweede plaats. Spurs speelt echter vanavond in Camp Nou, wat Internazionale een reële kans geeft om op de valreep over de Engelsen heen te wippen.

Programma
Internazionale - PSV
FC Barcelona - Tottenham Hotspur

Groep C

Stand (wedstrijden, punten, doelsaldo)
1. Napoli 5, 9, 3
2. PSG 5, 8, 5
3. Liverpool 5, 6, 1
4. Rode Ster 5, 4, -9

Met uitstek de meest spannende groep. Liverpool dreigt de boot naar de laatste zestien te missen, maar heeft alles nog wel in eigen hand. De verliezend finalist moet winnen van het stugge Napoli, dat tevens de poule leidt. Bij ieder ander resultaat is Liverpool uitgeschakeld in de Champions League. In theorie kunnen The Reds zelfs de Europa League nog missen. Dat hangt af van wat Rode Ster in eigen huis doet tegen Paris Saint-Germain, dat voor overwintering moet winnen om niet afhankelijk te zijn van Liverpool tegen Napoli.

Programma
Liverpool - Napoli
Rode Ster - PSG

Groep D

Stand (wedstrijden, punten, doelsaldo)
1. FC Porto* 5, 13, 8
2. Schalke 04* 5, 8, 1
3. Galatasaray 5, 4, -2
4. Lokomotiv Moskou 5, 3, -7

FC Porto heeft zich al verzekerd van de groepswinst, in het spoor van de Portugezen gaat Schalke 04 mee naar de knock-outfase. In deze groep valt alleen nog een ticket voor de Europa League te verdelen. Of Galatasaray, of Lokomotiv Moskou gaat hiermee aan de haal. Met een punt meer heeft Galatasaray de beste papieren. Met een thuiswedstrijd tegen Porto in het verschiet, ziet het ervoor Cim Bom Bom gewoon goed uit.

Programma
Galatasaray - FC Porto
Schalke 04 - Lokomotiv Moskou

* = verder in Champions League
** = verder in Europa League

Alles op een rijtje

Wie gaan sowieso door in Champions League?
Atlético Madrid, Borussia Dortmund, FC Barcelona, FC Porto en Schalke 04

Wie gaan sowieso door in Europa League?
Club Brugge

Wie zijn uitgeschakeld in Europa?
AS Monaco, PSV

gerelateerd