Speler van de Week: Berghuis is getergd op z'n best

10 december 2018, 17:52

Steven Berghuis kroonde zich dit weekend tot de grote man van Feyenoord. Van zero to hero, na zijn gemiste strafschop in Emmen. De buitenspeler was getergd na zijn misser en zoals al vaker bleek: een getergde Berghuis, is de allerbeste. En met hem hoopt de ploeg van Giovanni van Bronckhorst zo lang mogelijk het spoor van koploper PSV en Ajax te volgen. De uitblinker van Feyenoord is de Speler van de Week bij FCUpdate.nl.

 

Wie het gezicht van Feyenoorder Steven Berghuis als maatstaf neemt, heeft bijna altijd een goed beeld van hoe het met Feyenoord gaat. Niemand kan moeilijker kijken dan de buitenspeler van de Rotterdammers, die al zijn ergernis kan terugbrengen in één blik die dodelijker kan zijn dan een beet van een cobra. Maar de laatste weken is er alle reden tot lachen voor de buitenspeler. En dat komt misschien wel omdat hij juist zo getergd was. Een getergde Berghuis, is de beste en meest fanatieke. Sven van Beek weet er na het opstootje op de training alles van.

Want de zo technische buitenspeler is met dat extra beetje gif nóg beter. Het is geen toeval dat Berghuis dit seizoen zijn eerste goal maakte na de interlandperiode waarin Ronald Koeman hem niet opnam in zijn selectie. En ook tegen PSV was de buitenspeler meer dan gebrand om te laten zien dat Feyenoord, de ploeg die volgens de aanvaller voor het seizoen mee zou kunnen doen om de titel, het wél kan. "We zijn niet zo ver als Ajax en PSV, maar als we goed zijn, kunnen we van ze winnen", aldus Berghuis. Ook in Emmen brak de buitenspeler de ban, getergd door het feit dat Ajax en PSV nog altijd zo ver voorstaan op de Rotterdammers. Dat Berghuis getergd op zijn best is, bleek ook in Emmen toen hij doel trof kort nadat hij een penalty had gemist.

En dat Ajax en PSV completer en constanter zijn dan Feyenoord, zal ook Berghuis niet ontkennen. Maar zo lang alles mogelijk is, wil hij een kleine kans houden op de titel. En hoewel het spel dit seizoen niet altijd zo goed als een week geleden in De Kuip was, doet de ploeg van Giovanni van Bronckhorst het statistisch gezien vrijwel net zo goed als in het kampioensjaar.

Uitleg Speler van de Week

Iedere Eredivisie-wedstrijd heeft een Man of the Match, van wie de drie met de hoogste beoordeling (zie de beoordelingen onder de verslagen van Eredivisie-wedstrijden) worden genomineerd. Via Twitter kun jij iedere speelronde je stem uitbrengen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen