Robben verwacht duel met Ajax te moeten missen

10 december 2018, 15:09   Bijgewerkt: 10 december 2018, 15:40

De kans is zeer klein dat Arjen Robben woensdag in actie komt tegen Ajax. De buitenspeler van Bayern München kampt nog altijd met blessureleed en daardoor staat de ontmoeting in Amsterdam serieus op de tocht. Hij verwacht niet te kunnen spelen in het Champions League-duel.

Tegenover de NOS laat Robben weten dat het 'zeer onwaarschijnlijk' is dat hij kan spelen tegen Ajax. "Waarom? Omdat het niet goed gaat. Ik ben niet fit. Misschien dat het wonderbaarlijk snel beter gaat, maar dat verwacht ik niet", zegt de buitenspeler, die onlangs liet weten dat hij na dit seizoen vertrekt bij Bayern.

Robben scoorde in de vorige Champions League-ronde twee keer tegen Benfica. Na dat duel kwam hij echter niet meer in actie.  "Ik speelde een heerlijke wedstrijd, maar na afloop kreeg ik steeds meer klachten", zegt Robben. "Na die wedstrijd kreeg ik last van een zenuw in mijn bovenbeen, die een tik heeft opgelopen. Dat heeft tijd nodig om te herstellen. En het zou best kunnen dat dat nog even duurt."

Dat Robben daardoor niet kan spelen in eigen land, doet hem pijn. "Dit is pas de tweede keer dat ik tegen een Nederlandse ploeg zou mogen spelen in de Champions League. En dat terwijl ik toch al behoorlijk wat jaartjes in het buitenland speel. Ik heb een keer tegen PSV, mijn oude cluppie, gespeeld en nu dan tegen Ajax. Dat geeft toch wat extra's aan zo'n wedstrijd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen