Van den Berg wil dolgraag terugkeren bij Oranje voor het WK

10 december 2018, 09:46

Mandy van den Berg begon het gouden EK van de Oranjevrouwen in 2017 als aanvoerster, maar zat in de finale op de bank. Na die teleurstelling keerde ze het Nederlands elftal tijdelijk de rug toe, maar voor het WK in Frankrijk wil ze dolgraag weer van de partij zijn. "Ik zou het enorm teleurstellend vinden als ik niet meer bij de eerste twintig hoor."

Dat stelt ze tegenover De Telegraaf. Een half jaar geleden meldde ze zich weer bij bondscoach Sarina Wiegman dat ze beschikbaar was voor Oranje. "Ze liet me weten dat ze tevreden was over haar huidige selectie en daar geen verandering in wilde aanbrengen. Dat vond ik begrijpelijk, omdat ze midden in een bepaald proces zaten. Inmiddels is dat alweer een tijd geleden, is deelname aan het WK een feit en de tijd misschien juist wel rijp", aldus Van den Berg.

"Ik hoop heel erg dat ik binnenkort weer word geselecteerd. Een jaar geleden was ik nog aanvoerder van het team dat Europees kampioen werd", legt ze uit. Bovendien kampen twee concurrenten voor haar positie met blessures. "Dat geeft wel extra hoop, ja. Maar de bondscoach gaat er uiteindelijk over. De komende maanden gaan voor mij dus heel spannend worden."

De Oranjevrouwen hebben het behoorlijk getroffen met de loting voor het WK, die zaterdagavond bekend werd. De regerend Europees kampioen neemt het komende zomer in de groepsfase op tegen Canada, Nieuw-Zeeland en Kameroen. Vier jaar geleden trof Nederland Canada en Nieuw-Zeeland ook.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen