River rekent in geweldige Copa-finale af met Boca Juniors

9 december 2018, 23:07   Bijgewerkt: 10 december 2018, 07:46

River Plate heeft zich in Madrid gekroond tot winnaar van de Copa Libertadores. De Argentijnen waren in het roemruchte duel tegen Boca Juniors met 3-1 te sterk en hadden daar genoeg aan na het 2-2 gelijkspel uit de heenwedstrijd in het stadion van Boca. Juan Fernando Quintero kroonde zich in de verlening tot held van River Plate, want hij maakte in de 109ste minuut de 2-1 en zag vervolgens dat het duel in de blessuretijd beslist werd omdat Boca met keeper en al naar voren was gegaan.

De verhalen over deze Superclásico zijn inmiddels legendarisch. Nadat het heenduel in 2-2 was geëindigd, werd het duel in het stadion van River Plate afgelast nadat de spelersbus van Boca werd bekogeld. Vanwege meerdere gewonden werd het duel afgelast en besloot de Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol om de tweede finalewedstrijd in het stadion van Real Madrid af te werken.

En zo geschiedde. In een sfeervol Estadio Santiago Bernabéu werd er dan eindelijk afgetrapt voor de returnwedstrijd. Boca Juniors begon sterk en kreeg via Pablo Pérez de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. River-goalie Franco Armani keerde echter uitstekend.

Na een goed begin van Boca leek het op papier thuisspelende River Plate wat beter in de wedstrijd te komen. En juist op dat moment incasseerde het een gigantische domper. Darío Benedetto werd op fantastische wijze weggestuurd en bleef oog in oog met Armani heel rustig: 0-1.

Met deze ruststand zou Boca zich tot winnaar roepen. Het was voor River het sein om wat meer de aanval te zoeken. De roodwitten, die elfde staan in de Argentijnse competitie, kregen via Lucas Pratto loon naar werken. De spits, die in de eerste wedstrijd ook al scoorde, schoof de gelijkmaker na een mooie aanval binnen.

In de Copa Libertadores geldt het dubbel tellen van uitdoelpunten niet, dus bij deze stand maakten beide ploegen zich op voor de verlenging. Tien minuten voor tijd vond er nog een opvallend moment plaats, want na een overtreding van River in de eigen zestien, kreeg Boca slechts een indirecte vrije trap. Die leidde overigens tot niets, waardoor de verlenging het grande dessert zou worden in Madrid.

De verlenging was nog maar nét begonnen, of Boca kon met tien man verder. Wilmar Barrios kreeg al snel zijn tweede gele kaart en mocht alvast gaan douchen in de kleedkamer van Real Madrid. Vanuit daar zal hij het gejuich van de River-fans in de 109ste minuut gehoord hebben, want Quintero schoot de bal vanaf de rand van de zestien via de onderkant van de Madrileense lat raak. Het was mogelijk de belangrijkste goal uit zijn loopbaan.

De slotfase was vervolgens met geen pen de beschrijven. In de laatste minuut raakte Boca, dat de doelman mee naar voren had gestuurd, de paal, waarna River al counterend de beslissende 3-1 maakte: Gonzalo Martínez was het goudhaantje en beslissende een van de meest legendarische finales van de Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League door de bal in het lege doel te schuiven. Daarmee was het duel beslist en realiseerde iedereen zich dat de clash het wachten waard was.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen