Keizer blijft met Sporting foutloos dankzij goals Dost

9 december 2018, 23:15   Bijgewerkt: 9 december 2018, 23:32

Marcel Keizer blijft vooralsnog de koning bij Sporting Portugal. De oefenmeester won ook zijn vierde wedstrijd in Portugal met ruime cijfers en zag wederom dat Bas Dost goud waard was. In het competitieduel tegen Aves (4-1) maakte de Nederlander er twee.

Keizers cijfers zijn vooralsnog formidabel te noemen. Hij won de eerste wedstrijden met 4-1, 6-1 en 3-1 en kent daardoor een uitstekende start als coach van Dost en co. Tegen Aves leek daar bijna een helft lang verandering in te komen. Op bezoek in Lissabon namen de gasten na een kwartier brutaal de leiding via Rodrigo Defendi.

Kort voor rust draaide de ploeg van Keizer de wedstrijd volledig om. Bas Dost maakte vijf minuten voor rust vanaf de stip de gelijkmaker en in de blessuretijd van het eerste bedrijf was het Nani (ex-Manchester United) die met een vrije trap voor de voorsprong zorgde.

Drie minuten na rust leek het duel al beslist dankzij een typische spitsengoal van Dost. Met een 3-1 tussenstand werkte Sporting zich toch in de moeilijkheden, want Marcos Acuna kreeg een rode prent. Moeilijk werd het echter niet, want Abdoulay Diaby maakte binnen het uur de 4-1.

Door de driepunter is Keizer dus nog altijd foutloos. Met Sporting wipt hij over Benfica en Braga naar de tweede plaats in de Portugese competitie. Het gat met koploper Porto is twee punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen