'AZ en trainer Van den Brom gaan na dit seizoen uit elkaar'

9 december 2018, 21:21   Bijgewerkt: 9 december 2018, 21:43

De wegen van AZ en trainer John van den Brom scheiden aan het eind van dit seizoen. Het contract van de oefenmeester loopt af en zijn assistent Arne Slot moet de taken van hem volgend seizoen gaan overnemen. Na enkele succesjaren loopt het dit seizoen minder goed met de club uit Alkmaar en naar verluidt speelt dat mee in de afweging van club en coach.

Met dat nieuws komt het Algemeen Dagblad zondagavond. Volgens het medium zijn de mindere resultaten in vergelijking met de afgelopen seizoenen een van de redenen dat beide partijen deze zomer uit elkaar gaan. AZ staat dit seizoen zesde, werd al vroeg uitgeschakeld in Europa en het publiek begon steeds meer te morren. Van den Brom zou al een gesprek met FC Utrecht hebben gehad. Bij de Domstedelingen is Dick Advocaat de eindverantwoordelijke, maar hij vertrekt na dit seizoen.

Met Van den Brom sinds 2014 langs de lijn speelde AZ bij tijd en wijle uitstekend voetbal. Het overwinteren in de Europa League is een van de hoogtepunten onder zijn leiding. Ook braken er geregeld talenten door en rinkelde de kassa met de verkoop van Vincent Janssen, Wout Weghorst en Alireza Jahanbakhsh. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen