NAC Breda hekkensluiter-af na zege op zwak Vitesse

9 december 2018, 18:54

NAC Breda heeft een verdiende en broodnodige zege behaald op Vitesse. In een vermakelijke wedstrijd wist NAC met 2-1 te winnen, Mitchell te Vrede opende de score na goedkeuring van de VAR. Bryan Linssen maakte twintig minuten voor tijd nog wel gelijk, maar NAC knokte zich alsnog langs Vitesse door een doelpunt van uitblinker Arno Verschueren. Hierdoor is NAC eindelijk van de laatste plek af.

NAC kent vooralsnog een moeizaam seizoen, het bezet nog altijd de laatste positie in de Eredivisie en zag eerder dit weekend dat concurrent De Graafschap een punt pakte in Den Haag tegen ADO. Hierdoor stond NAC drie punten achter op plek zeventien en zelfs zes punten op een plek boven de streep. Vitesse heeft het de laatste tijd aardig op de rit en kon bij een zege stijgen naar een gedeelde plek vier.

NAC was de betere ploeg en kreeg via Mikhail Rosheuvel en Te Vrede kansen op de openingstreffer. Het vizier stond echter nog niet op scherp bij de thuisploeg. Het duurde tot de laatste minuut van de eerste helft voordat Vitesse weer een keer voor de goal van Benjamin van Leer verscheen, Alexander Büttner werd vastgehouden rondom de zestienmeter. Scheidsrechter Allard Lindhout gaf in eerste instantie een vrije trap,  maar op aanraden van de VAR ging de bal alsnog terecht op de stip. Navarone Foor faalde echter hopeloos. Hij probeerde de bal met een panenka in het doel te stiften, deze ging echter ruim over. Hierna kreeg Vitesse het deksel op de neus en was het opnieuw de VAR die doorslaggevend was. Rosheuvel bracht een vrije trap in, die werd teruggekopt door Verschueren op Te Vrede. De spits kon aannemen en de bal hoog in het doel schieten. De goal werd in eerste instantie afgekeurd, maar opnieuw greep de VAR goed in en betekende het alsnog de verdiende 1-0 voor NAC Breda.

Al met al een verdiende overwinning voor een hard werkend NAC Breda. Hierdoor passeert het De Graafschap en is het van de laatste plaats af. Vitesse blijft door de nederlaag op een zevende plek en speelde een hele matige wedstrijd in Breda.

Opstellingen en beoordelingen*

NAC Breda: Benjamin Van Leer 7; Fabian Sporkslede 6 (37. Pele van Anholt 6), Daan Klomp 6,5, Menno Koch 7, Karol Mets 6,5, Gregory Leigh 7; Arno Verschueren 8, Gianluca Nijholt 7; Mikhail Rosheuvel 6 (88. Robert Mühren -), Mitchell Te Vrede 7, Giovanni Korte 6 (80. Mounir El Allouchi -)

Vitesse: Eduardo 5; Vyacheslav Karavaev 5,5, Danilo Doekhi 5,5, Rasmus Thelander 4,5, Alexander Büttner 4,5; Matus Bero 4,5, Thulani Serero 5, Navarone Foor 4 (81. Roy Beerens -), Martin Ødegaard 6,5, Oussama Darfalou 4, Bryan Linssen 6

Man of the Match: Arno Verschueren

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen