Punt voor VVV en Groningen; hoofdrol voor VAR

Punt voor VVV en Groningen; hoofdrol voor VAR

9 december 2018 – VVV-Venlo en FC Groningen kunnen elkaar de hand schudden na een allesbehalve spectaculaire wedstrijd in De Koel. VVV sluit een vervelende week met twee nederlagen toch nog af met een puntje. FC Groningen vervolgt zijn opmars en doet de zestiende plek op doelsaldo over aan PEC Zwolle. Arbiter Serdar Gözübüyük en VAR Siemen Mulder grepen de hoofdrol. VVV-captain Jerold Promes kreeg rood na een snoeiharde tackle, maar Gözübüyük liet zich ompraten door Mulder en oordeelde na het bekijken van de beelden dat geel meer op zijn plaats was dan rood.VVV begon met twee 4-1 nederlagen (tegen Heracles Almelo en Feyenoord) in de benen aan de thuiswedstrijd. Het had aanvoerder Danny Post en Ralf Seuntjens terug, maar de twee steunpilaren begonnen op de bank. FC Groningen had drie van de vier voorgaande wedstrijden gewonnen en moest alleen de geschorste Mike te Wierik vervangen door Tom van de Looi.

Tijdens de eerste helft werd er weinig risico genomen door beide ploegen: VVV kwam één keer in de buurt van een doelpunt, maar Peniel Mlapa twijfelde oog in oog met Sergio Padt. Aan de andere kant voorkwam Lars Unnerstall met een knappe reflex de 0-1 van Ajdin Hrustic en zag de rebound van Django Warmerdam over gaan. Hrustic leek later alsnog te scoren, maar zijn schot ging via de knie van Christian Kum rakelings naast.

De toeschouwers dommelden langzaam weg, maar schrokken kort voor rust wakker: Promes zette een vliegende tackle in op Ritsu Doan en kreeg rood van Gözübüyük. De arbiter werd echter ingeseind door Mulder. Gözübüyük keek de beelden nog eens terug en liet Promes tot verbazing van alles en iedereen staan: de rode kaart werd een gele.

Na een uur spelen had VVV een opleving: Mlapa kreeg twee kansen kort na elkaar, maar stuitte beide keren op Padt. De doelman wist met zijn voet ook redding te brengen op een volley van Peter van Ooijen en zag in de slotfase een afstandspoging van Tino-Sven Susic rakelings overvliegen.

Meer had de tweede helft niet te bieden. Alleen vierde official Laurens Gerrets had nog een opvallende actie in petto: toen VVV'er Damian van Bruggen klaarstond, kreeg hij tot hilariteit van de toeschouwers het bord van de zwaaiende Gerrets in zijn gezicht.

Opstellingen en beoordelingen*   
VVV-Venlo: Lars Unnerstall 6.5; Moreno Rutten 6, Jerold Promes 5, Nils Röseler 5.5, Christian Kum 5.5; Peter van Ooijen 5 (90+2. Patrick Joosten -), Evert Linthorst 5.5 (73. Damian van Bruggen -), Tino-Sven Susic 6; Jonathan Opoku 5.5, Peniel Mlapa 5 (76. Ralf Seuntjens -), Jay-Roy Grot 5

FC Groningen: Sergio Padt 6.5; Deyovaisio Zeefuik 6, Samir Memisevic 5.5, Julian Chabot 6.5, Tim Handwerker 6; Ritsu Doan 6.5, Tom van de Looi 5.5, Ludovit Reis 5, Django Warmerdam 5.5 (78. Michael Breij -); Mimoun Mahi 4.5 (83. Mateo Cassierra -), Ajdin Hrustic 5 (88. Ahmad Mendes Moreira -)

Man of the match: Julian Chabot

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 20 februari 2019

  2. dinsdag 19 februari 2019