Gretig Feyenoord pakt de punten na enerverend duel in Emmen

9 december 2018, 16:28   Bijgewerkt: 9 december 2018, 18:56

Op bezoek bij FC Emmen heeft Feyenoord zondagmiddag haar goede serie wedstrijden een vervolg kunnen geven. Na een eerste helft waarin er niet werd gescoord, maar waarin Jerry St. Juste én Jens Toornstra geblesseerd uitvielen, moesten de Rotterdammers na rust een tandje bijschakelen. Dat gebeurde, waardoor er maar liefst vijf treffers te noteren vielen in het tweede bedrijf. Feyenoord maakte er vier en miste bovendien een penalty, terwijl FC Emmen via Anco Jansen nog iets terug deed: 1-4.

In een regenachtig Emmen begon de thuisploeg fel aan de wedstrijd, maar was het in behoorlijke vorm stekende Feyenoord de bovenliggende partij. De Rotterdammers voetbalden behoorlijk soepel en kregen links en rechts best wat kansjes, al ontbrak het vaak aan scherpte bij de eindpass. Daar kwam nog bovenop dat de kansen die wel goed werden uitgespeeld een prooi waren voor de uitstekend keepende Kjell Scherpen.

Toch wandelden de Rotterdammers wat gefrustreerd richting kleedkamer bij het ingaan van de rust. Trainer Giovanni van Bronckhorst was namelijk al twee van zijn spelers kwijt geraakt met een blessure. Eerst moest St. Juste zich met een van pijn vertrokken gezicht laten aflossen door Bart Nieuwkoop, waarna kort voor rust ook Toornstra niet verder kon. Hij werd ongewild vervangen door Eredivisie-debutant Orkun Kökcü. Het had opvallende gelijkenissen met het duel van Ajax van zaterdagavond, want ook de Amsterdammers moesten op het kunstgras in Zwolle al voor rust twee keer gedwongen wisselen.

Na een moeizaam eerste kwartier in de tweede helft leek Feyenoord zich binnen vijf minuten naar veilige haven te voetballen. Eerst was er Steven Berghuis, die met een heerlijk diagonaal schot doelman Scherpen passeerde. Hij kreeg de treffer echter niet op zijn naam, omdat Jan-Arie van der Heijden de bal nog net toucheerde. De voorsprong voor de bezoekers was echter wel een feit en nog geen vijf minuten later kreeg Feyenoord dé kans om de score te verdubbelen, toen Berghuis mocht aanleggen voor een penalty. Hij koos met een lage bal de linkerhoek, maar Scherpen deed hetzelfde en keerde daarmee de strafschop.

Al vlug na de aansluitingstreffer van Emmen werd duidelijk dat Feyenoord zich de kaas niet van het brood zou laten eten, want vijf minuten nadat de spanning terugkeerde boorden de Rotterdammers alle Emmense hoop definitief de grond in. Een flitsend uitgespeelde corner zorgde er namelijk voor dat Kökcü zijn Eredivisie-debuut kon bekronen met een treffer. Het was de beslissing in het duel, maar Feyenoord bleef gretig. Dat leidde er toe dat er vlak voor tijd nogmaals een penalty werd verdiend na een lompe tackle in de zestien van FC Emmen. Tony Vilhena nam plaats achter de bal en pakte ook zijn treffer mee: 1-4.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Emmen: Kjell Scherpen 7.5; Jeff Gronsveld 6 (69. Jafar Arias 7), Keziah Veendorp 5.5, Nick Bakker 6, Tim Siekman 6, Caner Cavlan 6.5; Alexander Bannink 5 (78. Wouter Marinus -), Glenn Bijl 5, Michael Chacón 5, Anco Jansen 6; Reuven Niemeijer 4.5

Feyenoord: Justin Bijlow 6; Jeremiah St. Juste 6.5 (33. Bart Nieuwkoop 6.5), Sven van Beek 6.5, Jan-Arie van der Heijden 6.5, Tyrell Malacia 6.5; Jordy Clasie 7, Jens Toornstra 6.5 (43. Orkun Kokcü 7.5), Tony Vilhena 7; Steven Berghuis 8, Dylan Vente 4.5, Sam Larsson 6.5

Man of the Match: Steven Berghuis

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen