Advocaat heel blij met 'af en toe een beetje luie' Emanuelson

9 december 2018, 15:25   Bijgewerkt: 9 december 2018, 15:34

Urby Emanuelson was zondagmiddag één van de uitblinkers in de Galgenwaard aan FC Utrecht-zijde. De linkspoot bekroonde zijn goede optreden tegen Heracles Almelo met een prachtig doelpunt. Zijn trainer, Dick Advocaat, is heel blij met hem. "Hij heeft laten zien wat hij kan", aldus Advocaat tegenover FOX Sports.

Volgens de trainer laat Emanuelson niet altijd zien wat hij in huis heeft. "Maar dat weet hij ook wel. Op de training doet hij het vaak goed, maar hij kiest ook wel zijn momentjes. Af en toe is hij een beetje lui", plaatst Advocaat een kritische noot. "Hij heeft al zo'n fantastische carrière gehad. Hij is 32 en kan voor Utrecht nog heel veel betekenen. We zijn blij dat hij in ons midden is en als je ziet hoe hij vandaag speelt, dan is dat geweldig voor het elftal. Dat stimuleert ook andere jongens."

Met een knappe volley maakte Emanuelson de 3-0. Even daarvoor scoorde Gyrano Kerk ook al op prachtige wijze. Aan de zijlijn vierde Advocaat de doelpunten uitbundig. "Dat zijn geweldige momenten, daar werken we de hele voor met de groep. Als er dan zo'n goal wordt gemaakt, vind ik dat fantastisch om te zien. Als ik voor de televisie zit en een andere partij maakt 'm, dan vind ik het ook geweldig. Maar nu iets meer natuurlijk."

Lees ook: FC Utrecht voor rust al klaar met tegenvallend Heracles Almelo

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen