Peterson heeft moeite met schakelen tussen kunst- en natuurgras

9 december 2018, 14:51

Heracles Almelo bezet de vijfde plaats in de Eredivisie, maar presteert buitenshuis dramatisch. Zondag ging het weer mis voor de Heraclieden, die in de Galgenwaard met 3-1 verloren van FC Utrecht. Kristoffer Peterson vermoedt dat de slechte uitreeks van Heracles te maken heeft met schakelen tussen kunst- en natuurgras.

"Misschien ligt het aan de mentaliteit, misschien ligt het wel aan het gras. Mijn benen voelen tien keer zo zwaar nu ik op normaal gras speel. Dat vind ik niet fijn, want normaal gras heeft normaal gesproken mijn voorkeur. Het lichaam geeft een sterke reactie op het schakelen tussen kunstgras en gewoon gras, al zou dat uiteindelijk niet moeten uitmaken", reageert Peterson voor de camera's van FOX Sports.

Heracles won dit seizoen één uitwedstrijd, in september tegen sc Heerenveen (3-5). Voor eigen publiek, op kunstgras, won het zes keer. In Utrecht keken de Almeloërs zondag na twintig minuten al tegen een 3-0 achterstand aan. "Het is onacceptabel om zo te starten, maar we hebben ondanks de drie tegendoelpunten voor rust oké gespeeld. In de tweede helft hadden we misschien nog tot 3-3 kunnen terugkomen als Vincent (Vermeij, red.) de 3-2 had gemaakt. Dan moeten we onze kansen wel afmaken."

Vertrek

Het duel in Utrecht was misschien wel één van zijn laatste voor Heracles. Peterson zou in de belangstelling staan van AEK Athene. Of hij in de winterstop daadwerkelijk vertrekt, wil hij niet bevestigen. "Dat weet ik niet. Daar probeer ik me niet op te focussen. Ik doe hier mijn best en dan zie ik wel wat er gebeurt. "

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen