FC Utrecht voor rust al klaar met Heracles Almelo

FC Utrecht voor rust al klaar met Heracles Almelo

9 december 2018 – FC Utrecht heeft de vierde plaats in de Eredivisie overgenomen van Heracles Almelo. In een rechtstreekse confrontatie besliste Utrecht voor rust al het duel door goals van Simon Gustafson, Gyrano Kerk en Urby Emanuelson. De tegentreffer van Maximilian Rossmann viel te laat, waardoor Utrecht deze zondagmiddag vrij gemakkelijk met 3-1 won.Sommige supporters hadden nog niet eens een plaatsje op de tribune gevonden of de eerste treffer van de thuisploeg lag al in het net. Timo Letschert was na een corner voorin blijven hangen en de verdediger werd, nadat hij in balbezit was gekomen, in de zestien neergelegd door Rossmann. Scheidsrechter Kevin Blom wees meteen naar de stip en Gustafson schoof de strafschop zeer beheerst binnen in de linkerhoek. Utrecht speelde opnieuw met de snelle aanvallers Kerk en Oussama Tannane voorin en dat leverde het nodige gevaar op. De Domstedelingen legden strakke ballen van achteruit over de verdediging heen en Heracles wist zich daar meerdere malen geen raad mee. Kerk had Utrecht bij zo'n situatie op 2-0 moeten zetten, maar de aanvaller was nonchalant en bezorgde de bal met een stiftje in de handen van doelman Janis Blaswich.

Heracles ging snel op zoek naar de aansluitingstreffer en kwam ook iets beter in de wedstrijd. Een klutssituatie, waarbij zowel Mohammed Osman als Adrián Dalmau hadden kunnen scoren, ging er niet in. Vlak daarna besliste Utrecht binnen een minuut de wedstijd en dat deed het op fraaie wijze. Na een goede opening van Van de Streek werd Kerk weggestuurd. In een duel met Bart van Hintum greep de verdediger niet in, waarna Kerk verwoestend uithaalde en de bal via de lat achter Blaswich zag belanden. Direct na de aftrap werd het ook 3-0. Utrecht nam de bal razendsnel van Heracles over. Een voorzet van Tannane werd slecht weggewerkt door de Almelose defensie en linkspoot Emanuelson schoot een volley met zijn rechtervoet binnen. Het haalde meteen de spanning uit de wedstrijd.

Heracles scoort dit seizoen makkelijk. De ploeg van Frank Wormuth maakte na PSV, Ajax en SC Heerenveen de meeste goals, maar vandaag ontbrak het aan de juiste afronding. De ploeg was wel dreigend, maar bij het uiteindelijke schot dat gelost moest worden ontbrak het aan overtuiging. Een kopbal van Dalmau ging net naast en schoten van Kristoffer Peterson en Lerin Duarte waren makkelijk te pakken voor David Jensen. Zo was er bij rust geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van Dick Advocaat en zocht FC Utrecht met 3-0 de kleedkamer op.

Na rust liet Utrecht de teugels een beetje vieren en deed het weinig extra moeite om de voorsprong verder op te laten lopen. De wedstrijd kabbelde een beetje voort, omdat ook Heracles niet bij machte was om veel te laten zien. De ploeg leek vooral de schade te willen beperken. Daardoor was de tweede helft voor de neutrale kijker een stuk minder leuk dan het eerste bedrijf. Toch kwam er een kwartier voor tijd weer leven in de brouwerij. De concentratie bij Utrecht was wat weg, waardoor er knullig een corner werd weggegeven. Die hoekschop kwam voor de voeten van Rossmann terecht en de Duitser tikte binnen. Hij maakte daarmee zijn fout bij de weggegeven strafschop enigszins goed.

Door die treffer geloofde Heracles er weer in en nam het in de laatste fase meer risico. De ingevallen spits Vincent Vermeij werd gezocht, maar hij schoot niet met scherp. Uiteindelijk bleek de 3-1 te laat te zijn gevallen. De beste kans was nog voor Utrecht, toen Tannane de bal op de kruising schoot. Maar waar Utrecht vorige week van een 3-0 achterstand terugkwam tegen Excelsior, bleek Heracles vandaag niet tot hetzelfde in staat.

Opstellingen en beoordelingen*
FC Utrecht: David Jensen 7,5; Emil Bergström 7, Timo Letschert 7 (76. Lukas Görtler -), Willem Janssen 7, Nicolas Gavory 7; Joris van Overeem 7,5, Sander van de Streek 7,5 (62. Nick Venema 6,5), Simon Gustafson 7,5, Urby Emanuelson 8; Oussama Tannane 7, Gyrano Kerk 8 (87. Othman Boussaid -)

Heracles Almelo: Janis Blaswich 6,5; Wout Droste 6, Maximilian Rossmann 6, Dario van den Buijs 6 (80. Yoëll van Nieff -), Bart van Hintum 5; Mohammed Osman 6, Alexander Merkel 6,5, Lerin Duarte 6,5 (65. Jesper Drost 6); Brandley Kuwas 5, Adrián Dalmau 6 (61. Vincent Vermeij 5), Kristoffer Peterson 6

Man of the match: Gyrano Kerk

*: Spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 21 februari 2019

  2. woensdag 20 februari 2019