Van Bronckhorst steekt loftrompet over 'complete spits' Vente

9 december 2018, 13:08

Van een definitieve doorbraak is nog geen sprake, maar Dylan Vente klopt nadrukkelijk op de deur bij Feyenoord. De negentienjarige aanvaller krijgt steeds vaker speelminuten en zou zondag tegen FC Emmen zomaar in de basis kunnen starten. Dat zou dan zijn tweede basisplaats in de Eredivisie zijn dit seizoen.

"Dylan is een complete spits'', looft Giovanni van Bronckhorst zijn pupil in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Hij is snel. Veel sneller dan mensen misschien denken. Hij heeft prima loopacties, vooral in de rug van de centrale verdedigers. Hij kan uitstekend koppen en kan als aanspeelpunt fungeren. En hij kan in al die facetten nog beter worden.''

Jordy Clasie sluit zich aan bij de woorden van Van Bronckhorst. "In het zestienmetergebied is hij ontzettend goed. Fysiek kan hij nog wel wat sterker worden, maar daar is hij al nadrukkelijk mee bezig. Hij kan kaatsen, volop doorbewegen en doelpunten maken. Dylan boekt echt progressie, traint ook veel extra."

Een basisplaats voor Vente lonkt doordat Nicolai Jørgensen kampt met een hamstringblessure en achter de naam van Robin van Persie nog een vraagteken staat. Tegen Vitesse (2-1 winst) stond Vente eerder dit seizoen aan de aftrap.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen