Racistisch bejegende Sterling geeft pers veeg uit de pan

9 december 2018, 12:30   Bijgewerkt: 9 december 2018, 14:14

Raheem Sterling wijst daags nadat hij tijdens het treffen tussen Chelsea en Manchester City racistisch werd bejegend met de beschuldigende vinger naar de Engelse pers. Op het moment dat de aanvaller van The Citizens een bal ophaalde voor een ingooi, werd hij belaagd door enkele fans van de Londense club. Via Instagram spreekt hij zich uit over het incident en de rol van de media.

"Normaal gesproken ben ik niet het type dat veel praat, maar ik laat me horen als ik vind dat mijn mening gehoord moet worden. Ik moest lachen om wat er werd gezegd tijdens de wedstrijd tegen Chelsea, want ik had niets beters verwacht", begint Sterling zijn verhaal. De aanvaller is van mening dat de Engelse pers racisme in de kaart speelt.

"Een voorbeeld: je hebt twee jonge spelers die hun carrière starten en bij hetzelfde team spelen. Ze doen het juiste, namelijk een huis kopen voor hun moeders die veel tijd in ze hebben geïnvesteerd en ze omhoog geholpen hebben. Maar kijk hoe de kranten daarover berichten, over de jonge donkere speler en de jonge blanke speler. Dat is onaanvaardbaar. De jonge donkere speler wordt in een kwaad daglicht geplaatst", doelt Sterling op het verschil in berichtgeving van de Daily Mail over Tosin Adarabioyo en Phil Foden. Beiden kochten een huis voor hun moeder.

"Dus aan alle media die zich nu afvragen waarom er nog racisme aanwezig is in onze stadions, kijk eens in de spiegel. Geef alle spelers dezelfde kansen", besluit Sterling. Naar aanleiding van het incident op Stamford Bridge zijn Chelsea en de politie in Londen een onderzoek gestart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen