Kamphuis staat achter beslissing om De Ligt 'maar' geel te geven

9 december 2018, 10:35

Scheidsrechter Jochem Kamphuis blijft achter de beslissing staan om Matthijs de Ligt 'slechts' een gele kaart te geven. Hoewel Kingsley Ehizibue vond dat hij een doorgebroken speler was, vond de arbiter dat er geen overduidelijke scoringskans was die verloren ging. Ook Dennis Higler, de VAR, vond het een juiste beslissing en bevestigde de gele kaart.

Dat vertelde de scheidsrechter tegenover de NOS. "Bij een scoringskans gaat het erom of het een overduidelijke scoringskans is. Hier is er twijfel of Ehizibue bij de bal komt, hij speelt de bal ver voor zich uit en Onana komt uit", beschrijft Kamphuis de situatie, waarbij De Ligt in een sliding de PEC-speler licht raakte. "Omdat er dan twijfel is of hij de bal onder controle krijgt, is het een gele kaart en geen rode."

En dus kreeg de captain van de Amsterdammers een gele kaart, waar veel spelers van PEC Zwolle rood beter vonden passen. Kamphuis besloot anders en werd dus gesteund door de VAR. "Deze momenten worden altijd teruggekeken. Dus Dennis heeft dat ook gedaan en mijn gele kaart bevestigd. Hij bevestigde ook dat de bal ver voor de speler uitgespeeld werd en dat er twijfel was over de scoringskans."

Lees ook: De Ligt eens met gele kaart: "Ik heb hem licht geraakt"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen