Van 't Schip blij met start van PEC, Flemming wil goal op z'n naam

9 december 2018, 10:18   Bijgewerkt: 9 december 2018, 11:43

John van 't Schip kon zijn spelers weinig verwijten na de nederlaag tegen Ajax. Hoewel de uitslag met 1-4 deed vermoeden dat het onderlinge verschil heel erg groot was, verweerde de thuisploeg zich zaterdagavond kranig. "We kwamen nog dichtbij de 2-2, maar dat was misschien ook wel teveel gevraagd", stelde de coach.

Tegenover De Stentor blikte de oefenmeester terug op het verloren duel. Met name in de openingsfase liet PEC Zwolle aardige dingen zien. "We deelden meteen wat speldenprikken uit. Daarbij creëerden we wat kansjes en was er het moment met de wel of niet rode kaart voor De Ligt", analyseerde Van 't Schip. De aanvoerder van Ajax werd 'slechts' bestraft met geel en vervolgens namen de Amsterdammers het initiatief over.

Lof voor De Jong

Dankzij Zian Flemming kreeg PEC Zwolle nog een aansluitingstreffer, maar verder kwam de thuisploeg niet. De doelpuntenmaker was onder de indruk van de Ajax, de club die hij lang diende. Ook voor Matthijs de Ligt had hij lovende woorden. "Hij is misschien wel de beste verdediger ter wereld", aldus Flemming tegenover Voetbal Inside

Omdat de kopbal van de Zwolle-speler via Lasse Schöne over de lijn ging, gaat het doelpunt de boeken in als eigen goal. "Dan moet ik een hartig woordje spreken met FOX Sports, want dat is echt onzin. Ik kop die bal er gewoon in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen