De Ligt: "Niet toevallig dat blessures ontstonden op kunstgras"

9 december 2018, 08:35   Bijgewerkt: 9 december 2018, 10:36

Matthijs de Ligt denkt niet dat het toevallig is dat Ajax twee blessures heeft opgelopen op het kunstgras van PEC Zwolle. André Onana en Donny van de Beek vielen zaterdagavond in Overijssel beiden uit met een kwetsuur en hoewel de captain van de Amsterdammers het niet volledig wil wijten aan de mat, denkt hij - net als Lasse Schöne - wel degelijk dat het een rol gespeeld heeft.

"Het zijn blessures die niet per se door het kunstgras komen, maar die ook op een normaal veld hadden kunnen ontstaan", vond De Ligt, die wel denkt dat het kunstgras een rol heeft gespeeld, tegenover De Telegraaf. "Maar het is niet toevallig dat we hier twee blessures oplopen." Kasper Dolberg viel voor de wedstrijd ook al uit met een knieblessure.

De Ligt kreeg bijval van Schöne. "Wat een slecht veld zeg", liet de Deen aan duidelijkheid niets te wensen over tegenover AT5. "Het is spekglad. Dat zie je bij André ook, die glijdt uit door het veld. Ik weet niet wat hij nu heeft, maar laat ze het kunstgras lekker verwijderen."

Onana

De Ligt hoopt dat de blessure van alle drie meevalt, zeker ook van Onana. "Ik heb gevraagd hoe het was, hij kon er weinig over zeggen. André heeft last van zijn hamstring, volgens mij. We hopen dat het meevalt. Iedereen weet wat hij voor ons betekent", aldus De Ligt, die blij was dat hij niet werd weggestuurd met een rode kaart.

Lees ook: De Ligt eens met gele kaart: "Ik heb hem licht geraakt"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen