Gisteren gemist: Ajax wint, WK-loting en Frenkie de Jong

9 december 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 8 december.

Frenkie de Jong houdt alle opties voor zijn eigen toekomst open

Volgens Frenkie de Jong liggen alle opties voor zijn toekomst allemaal open. De begeerde Ajacied zegt dat hij nog geen besluit heeft genomen voor komend seizoen. Laat staan een transfer naar Paris Saint-Germain die in kannen en kruiken is. "Ze kunnen door blijven speculeren", aldus De Jong, die aangeeft dat bij Ajax blijven ook een mogelijkheid is.

Ajax wint moeizaam en verliest Onana en Van de Beek

Ajax heeft op bezoek bij PEC Zwolle een ruime, maar moeizame zege geboekt (1-4). In een bij vlagen zeer slordig duel hadden de Amsterdammers lange tijd moeite met PEC, dat in de wedstrijd bleef door zich knap terug te knokken na een 0-2 achterstand. In de slotfase van het duel gooiden routiniers Lasse Schöne en Dusan Tadic de wedstrijd echter in het slot, waardoor de punten mee terug gingen naar Amsterdam. Grote domper was het uitvallen van Andre Onana en Donny van de Beek.

Nederland op WK tegen Canada, Nieuw-Zeeland en Kameroen

De Oranjevrouwen hebben het behoorlijk getroffen met de loting voor het WK. De regerend Europees kampioen neemt het komende zomer in de groepsfase op tegen Canada, Nieuw-Zeeland en Kameroen. Vier jaar geleden trof Nederland Canada en Nieuw-Zeeland ook.

Barcelona geeft voetbalshow weg tegen Espanyol

Een swingend FC Barcelona heeft goede zaken gedaan in La Liga. In de derby tegen Espanyol verzorgde Barça een ouderwetse galavoorstelling. Aan de hand van hoofdrolspeler Lionel Messi boekte de koploper een 0-4 overwinning en liep het twee punten uit op achtervolger Sevilla, dat zaterdag punten morste tegen Valencia (1-1).

Manchester City bij Chelsea voor het eerst onderuit

De eerste competitienederlaag van Manchester City is een feit. De landskampioen moest op Stamford Bridge zijn meerdere erkennen in een uiterst effectief Chelsea: 2-0. Dat betekent goed nieuws voor Liverpool, dat de koppositie in de Premier League definitief heeft overgenomen.

Overige uitslagen Eredivisie:

Willem II - sc Heerenveen 1-5

ADO Den Haag - De Graafschap 0-0

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen