Alleen De Graafschap blij met gelijkspel tegen ADO

8 december 2018, 23:11

De Graafschap heeft zaterdagavond tegen ADO Den Haag zijn tweede punt buiten de eigen Vijverberg gepakt. Beide ploegen maakten er een slaapverwekkende vertoning van en kregen met de uiteindelijke 0-0 waar ze recht op hadden. De thuisploeg komt op zestien punten en kruipt voorlopig weg van de degradatiezone. De Graafschap blijft voorlaatste met vijf punten minder dan ADO, maar zet hekkensluiter NAC Breda op drie punten achterstand.

Zowel Alfons Groenendijk als Henk de Jong had de bezem door zijn elftal gehaald. ADO had spelmaker Nasser El Khayati terug en ook Erik Falkenburg en Elson Hooi kregen een kans in de basis, ten koste van Dion Malone, John Goossens en Melvyn Lorenzen. De Superboeren deden het zonder de geschorste Lars Nieuwpoort en de gepasseerde Fabian Serrarens. Jordy Tutuarima en Stef Nijland waren hun vervangers.

Al deze veranderingen leidden niet bepaald tot een grootste eerste helft: De Graafschap beperkte zich vooral tot verdedigen en ADO kon in aanvallend opzicht niets klaarspelen. In de eerste 45 minuten kon er één kans genoteerd worden: Daryl van Mieghem glipte langs Nick Kuipers en Giovanni Troupée, maar punterde oog in oog met Robert Zwinkels naast.

De Graafschap-doelman Hidde Jurjus bleek niet in staat om aan de tweede helft te beginnen en werd in de rust afgelost door collega Agil Etemadi. De 31-jarige Iraniër was de afgelopen jaren een bekend gezicht op de Keuken Kampioen Divisie-velden, maar maakte in Den Haag zijn Eredivisie-debuut.

Etemadi moest na een halve minuut al in actie komen, maar wist met zijn voet de 1-0 van Hooi te voorkomen en kon de rebound van El Khayati naast kijken. Na een uur spelen leek de openingstreffer aan de andere kant te vallen, maar Zwinkels kreeg de handen op elkaar door met de vingertoppen een afstandspoging van Leeroy Owusu uit de kruising te tikken.

Furdjel Narsingh dook nog vrij voor Zwinkels op, maar kon zijn kalmte niet bewaren. In de blessuretijd moest de doelman nogmaals in actie komen op een schot van invaller Delano Burgzorg Hiermee zijn directe alle kansen van de tweede helft opgesomd. De wedstrijd koerste vanaf de eerste minuut op een 0-0 af en daar was alleen De Graafschap blij mee. ADO en de neutrale toeschouwer beleefden een avond om snel te vergeten.

Opstellingen en beoordelingen*

ADO Den Haag: Robert Zwinkels 6.5; Giovanni Troupée 6.5, Nick Kuipers 5.5, Wilfried Kanon 5.5 (57. Shaquille Pinas 6), Aaron Meijers 4.5; Danny Bakker 6.5, Nasser El Khayati 5, Lex Immers 6; Sheraldo Becker 4.5, Erik Falkenburg 4 (78. Erik Falkenburg -), Elson Hooi 4 (57. Thomas Necid 5)

De Graafschap: Hidde Jurjus 6 (46. Agil Etemadi 6.5); Leeroy Owusu 6.5, Sven Nieuwpoort 5.5, Ted van de Pavert 6.5, Jordy Tutuarima 5; Frank Olijve 5, Youssef El Jebli 5, Erik Bakker 5.5; Furdjel Narsingh 5.5 (75. Delano Burgzorg -), Stef Nijland 5 (83. Jordy Thomassen -), Daryl van Mieghem 5

Man of the match: Agil Etemadi

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling