De Ligt eens met gele kaart: "Ik heb hem licht geraakt"

8 december 2018, 23:34

Matthijs de Ligt kreeg vroeg in het duel met PEC Zwolle een gele kaart, waar ook om een rode kaart werd gevraagd. De verdediger van Ajax is het zelf eens met de straf die scheidsrechter Jochem Kamphuis uitdeelde.

De Ligt werkte Zwollenaar Kingsley Ehizibue naar de grond, terwijl hij alleen op weg leek naar Andre Onana. "Ik voelde niet dat ik hem raakte. Ik denk dat ik hem licht heb geraakt, daardoor kon hij niet door", zegt de Ajax-captain tegen FOX Sports na het zien van de beelden. "Hij speelde de bal wel ver voor zich uit, ik denk dat Onana hem had gehad. Volgens mij is de gele kaart een terechte beslissing is."

Onana moest wel met een blessure van het veld. "Ik heb gevraagd hoe het was, hij kon er weinig over zeggen. Andre heeft last van zijn hamstring, volgens mij. We hopen dat het meevalt. Iedereen weet wat hij voor ons betekent. Iedereen zal een keeper als Onana missen, maar we zien ook wat Kostas (Lamprou, red.) op training laat zien."

Ook Donny van de Beek viel uit na een knietje. Zijn kwetsuur lijkt minder ernstig. "Ik denk dat het wel goed zit", vermoedt De Ligt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen