Heerenveen zet Willem II te kijk voor eigen publiek

8 december 2018, 20:50   Bijgewerkt: 9 december 2018, 00:11

SC Heerenveen heeft de zege op Fortuna Sittard van vorige week een uitstekend vervolg gegeven. De Friezen zetten zaterdagavond Willem II te kijk voor eigen publiek: 1-5. Extra knap, omdat Heerenveen het in Tilburg moest stellen zonder Sam Lammers, Morten Thorsby en Arber Zeneli. 

Nemanja Mihajlovic, de vervanger van Zeneli, werd veelvudig gezocht met de lange bal. Willem II probeerde het vanuit de omschakeling. De betere kansen waren voor de bezoekers uit Friesland. De 0-1 viel echter niet uit een lange bal, maar uit een zorgvuldig opgezette aanval. Michel Vlap ontving de bal en legde de bal goed klaar voor Mihajlovic. Zijn schot werd eerst geblokt, maar in de herkansing schoot Mihajlovic beheerst raak.

Lang genoot Heerenveen niet van de voorsprong, want twee minuten later was het raak voor Willem II. Na een goed een-tweetje met Fran Sol kon Aras Özbiliz de bal snel doorpassen naar Atakan Akkaynak, die met een mooie stift Warner Hahn verschalkte.

Waar Heerenveen met de goed spelende Mitchell van Bergen en Mihajlovic gevaar bleef stichten, bleef het gevaar van Willem II enigszins uit. Toen Willem II-aanvoerder Freek Heerkens een rode kaart kreeg voor het onderuit trekken van Pelle van Amersfoort in het strafschopgebied, kwam Heerenveen in een zetel te zitten. Ben Rienstra benutte de penalty voor Heerenveen, dat in de tweede helft dankbaar gebruik van een man meer.

Heerenveen was telkens heer en meester. Het elftal van Jan Olde Riekerink profiteerde makkelijk van de gaten die in het middenveld en de verdediging van Willem II vielen. Heerenveen drukte het overwicht ook uit in doelpunten van Michel Vlap en tweemaal Mitchell van Bergen, die tot dusver nooit eerder scoorde in de Eredivisie. Na de 1-5 vond Heerenveen het welletjes.

Heerenveen lijkt na een mindere periode het lek weer enigszins boven te hebben. De huidige nummer acht van de Eredivisie speelde met meer focus en goodwill dan de laatste wedstrijden. Voor Willem II is er werk aan de winkel.

Opstellingen en beoordelingen*

Willem II: Timon Wellenreuther 6,5; Damil Dankerlui 5.5, Thomas Meissner 5, Freek Heerkens 4.5, Diego Palacios 5.5; Vurnon Anita 5.5, Atakan Akkaynak 6 (46. Jordens Peeters), Daniel Crowley 6.5 (68. Dries Saddiki 5.5); Aras Özbiliz 5, Fran Sol 5, Donis Avdijaj 5.5 (76. Jordy Croux -).

SC Heerenveen: Warner Hahn 6; Sherel Floranus 6.5 (83. Doke Schmidt -), Daniel Høegh 6.5 , Kik Pierie 6, Lucas Woudenberg 6.5; Ben Rienstra 6.5 (75. Jordy Bruijn -), Yuki Kobayashi 6.5, Michel Vlap 7.5; Mitchell van Bergen 7.5, Pelle van Amersfoort 6, Nemanja Mihajlovic 6.5 (68. Marco Rojas 6).

Man of the match: Michel Vlap

*: Spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen