Borussia Dortmund klopt Schalke in povere derby, ook Bayern wint

8 december 2018, 17:31   Bijgewerkt: 8 december 2018, 18:04

Borussia Dortmund heeft de spannende, maar niet al te beste Kohlenpott-derby van Schalke 04 gewonnen (1-2). De koploper speelde pover, maar sloeg na de gelijkmaker van Schalke alsnog toe. Achtervolger Bayern München won met 3-0 van FC Nürnberg. Voor de regerend landskampioen was het de generale voor het Champions League-duel met Ajax. 

Schalke 04 - Borussia Dortmund 1-2

Borussia Dortmund schoot uit de startblokken met een uitstekende goal van Thomas Delaney. Een scherp aangesneden vrije trap van Marco Reus kwam op zijn hoofd terecht en was er voor Schalke geen houden aan. Wat volgde was een niet hoogstaande, maar chaotische wedstrijd. Schalke miste wel een grote kans op de gelijkmaker, maar Guido Burgstallers inzet van dichtbij werd gekeerd door Roman Bürki. Aan de andere kant schoot Paco Alcacer rakelings naast voor Dortmund, dat niet zijn gebruikelijke niveau bereikte. Opvallend was dat Schalke-trainer Domenico Tedesco de geblesseerde spits Burgstaller wisselde voor Hamza Mendyl, die verdediger van beroep is. Nog opvallendere: de strafschop die Schalke kreeg op advies van de VAR. Na een op het oog onschuldig duel tussen Amine Harit en Marco Reus wees scheidsrechter Daniel Siebert naar de stip. Daniel Caligiuri maakte geen fout vanaf elf meter: 1-1. Dortmund liet in de tweede helft heel weinig zien, maar kwam wel weer op voorsprong. De tot dan toe onzichtbare Jadon Sancho combineerde goed met Raphael Guerreiro en rondde beheerst af. Met die voorsprong trok Dortmund het duel alsnog naar zich toe. Al vergat Borussia het duel helemaal te beslissen, maar dat konden de gasten zich veroorloven omdat Schalke volledig was uitgeblust.

Bayern München - FC Nürnberg 3-0

Bayern München kende, zonder de geblesseerde Arjen Robben een probleemloze middag tegen laagvlieger FC Nürnberg. Robert Lewandowski was in de eerste helft de gevierde man met twee doelpunten. Zijn eerste maakte de Pool met zijn hoofd uit een hoekschop van Joshua Kimmich, zijn tweede maakte Lewandowski met een eenvoudige intikker. Franck Ribery bepaalde de eindstand na rust op 3-0.

VfL Wolfsburg - Hoffenheim 2-2

Wout Weghorst en Paul Verhaegh begonnen beiden in de basis van Wolfsburg, waar Jeffrey Bruma op de bank zat. Aan de zijde van Hoffenheim hield Joshua Brenet de bank warm. Brenets collega's begonnen voortvarend met een vroege goal van Ishak Belfodil, maar wist Wolfsburg de zaken nog in de eerste helft om draaien. Bij de twee treffers van Wolfsburg speelde Weghorsts compagnon Daniel Ginczek een hoofdrol. Een voorzet van de aanvaller leidde het eigen doelpunt van Ermin Bicakcic in. Even later zette Ginczek zichzelf op het scoreformulier. Maar dat leverde Wolfsbrug toch niet de overwinning op, omdat Andrej Kramaric in de tweede helft voor de gelijkmaker tekende.

Overige uitslagen

SC Freiburg - RB Leipzig 3-0

Bayer Leverkusen - FC Augsburg 1-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen