Fantastische Salah helpt Liverpool langs Bournemouth

Fantastische Salah helpt Liverpool langs Bournemouth

8 december 2018 – Het is de middag van Mohamed Salah geworden in de Premier League. De topscorer van vorig seizoen was zaterdag ongrijpbaar voor de defensie van Bournemouth en maakte een hattrick in de uitwedstrijd. De ploeg van basiskracht Nathan Aké werd met 0-4 opgerold.Na 25 minuten tekende de buitenspeler voor de 0-1, al leek hij dat uit buitenspelpositie te doen. De Egyptenaar tikte van dichtbij binnen uit een rebound. Omdat er in Engeland nog geen VAR aanwezig is, werd het doelpunt toegekend. Het was het begin voor een makkelijke middag voor Liverpool, dat met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum nauwelijks in de problemen kwam.

Op aangeven van Roberto Firmino schoot Salah na de pauze ook de tweede Liverpool-goal binnen. Hij maakte een uitstekende actie, kreeg een schop van achteren maar schoot toch zeer knap raak in de verre hoek. Daarmee was de angel wel uit de wedstrijd en werd het dus een teleurstellende wedstrijd voor Bournemouth, dat zevende staat en dus ondanks het verlies bezig is aan een goed seizoen.

Een eigen doelpunt van Steve Cook betekende twintig minuten voor tijd de 0-3 en het bleek de opmaat voor de mooiste goal van de middag. Salah beproefde zijn geluk in de diepte, passeerde de keeper en kapte vervolgens weer terug waardoor hij de bal van dichtbij simpel binnen kon tikken. Opmerkelijk was overigens dat Salah na al zijn drie goals niet juichte, wat de indruk geeft dat er achter de schermen iets gebeurd is bij Liverpool. De buitenspeler staat dit seizoen alweer op twaalf Premier League-goals.

Liverpool heeft nu vijf Premier League-duels op rij gewonnen en staat eerste, met een punt meer dan Manchester City. Die ploeg komt om 18.30 uur in actie tegen Chelsea.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 18 september 2020

  2. donderdag 17 september 2020