'Heerenveen en algemeen directeur Eisenga uit elkaar'

7 december 2018, 23:51

Algemeen directeur Luuc Eisenga vertrekt op korte termijn bij SC Heerenveen. Dat is uit een overleg van de club gekomen dat vrijdagavond plaatsvond. De steun onder sponsoren, vrijwilligers en supporters blijkt onvoldoende voor de man die sinds 2016 in dienst is bij de Friese club. Onduidelijk is nog op welke termijn Eisenga de deur definitief achter zich dichttrekt in het Abe Lenstra Stadion.

Dat weet de Leeuwarder Courant. Volgens het medium is vrijdagavond besloten dat aanstaande maandag het vertrek van Eisenga officieel wordt gecommuniceerd. Hoewel de bestuurder, die uit de wielerwereld komt, in eerste instantie goed werk verrichte in Friesland, werd het de laatste maanden steeds onrustiger in Heerenveen. Zo waren er conflicten met onder meer de stewards en de financiële operationele situatie gaat ook de verkeerde kant op. Daarvoor wordt Eisenga als enige statutair directeur verantwoordelijk voor gehouden. Dat is ook de reden dat er mogelijk verandering komt in de bestuurlijke opbouw van de club.

Onrust met hoofdsponsor

En de laatste weken kwam ook de hoofdsponsor Groenleven nog in opspraak. De algemeen directeur had de hoofdsponsor van de Friese club beloofd dat zij de zonnepanelen op het Abe Lenstra Stadion mochten aanleggen, maar omdat Sportstad de eigenaar van het pand is, moet het via een aanbestedingsprocedure, waarvoor inmiddels vier bedrijven zich hebben ingeschreven. Het was niet de enige onrust onder de leiding van Eisenga: nadat het contract van Hans Vonk opvallend genoeg niet werd verlengd, volgde ook een [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/327010/heerenveen-alweer-op-zoek-naar-nieuwe-commercieel-manager/,_blank,soap] rondom commercieel manager Henk Bloemers en diens opvolger Marike Kamminga.

Lees ook: 'Positie Heerenveen-directeur Eisenga staat ter discussie'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen