Steijn verwacht dat Groningen nog in het linkerrijtje eindigt

Steijn verwacht dat Groningen nog in het linkerrijtje eindigt

7 december 2018 – Maurice Steijn verwacht dat FC Groningen aan het einde van het seizoen niet meer in de onderste regionen van de Eredivisie terug te vinden is. De Groningers staan op de zestiende plaats, maar hebben de weg naar boven ingeslagen. De trainer van VVV-Venlo voorziet een zware wedstrijd voor zijn ploeg.Zondag staan de teams in De Koel tegenover elkaar. "Qua materiaal heeft Groningen meer te bieden dan menig andere ploeg. Die zullen echt wel in het linkerrijtje gaan eindigen", aldus Steijn via clubkanalen van VVV. "De chemie is goed, de rust binnen de club is gebleven, ook toen de resultaten niet goed waren. Dus het is een geduchte tegenstander."

De afgelopen drie speelrondes incasseerde VVV liefst twaalf doelpunten. Dat zijn er te veel, vindt Steijn. "Het is natuurlijk ook zo dat je tegen met name AZ, Heracles en Feyenoord ook te maken hebt met heel goeie tegenstanders. Goeie spelers die echt het verschil kunnen maken. Het zijn geen rare uitslagen, maar het zijn wel veel tegendoelpunten."

Steijn kan tegen Groningen weer een beroep doen op Christian Kum, Johnatan Opoku, Peter van Ooijen en Tristan Dekker. Daartegenover staat wel de afwezigheid van Ralf Seuntjens, Danny Post en Roel Janssen. Achter de naam van Patrick Joosten staat nog een vraagteken.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 20 augustus 2019

  2. maandag 19 augustus 2019