Groenendijk vindt dat ADO van De Graafschap moét winnen

6 december 2018, 21:20

ADO Den Haag was kansloos tegen Ajax, maar komend weekend tegen De Graafschap vindt Alfons Groenendijk dat zijn ploeg moet winnen. De oefenmeester, die waarschijnlijk weer kan beschikken over Nasser El Khayati, wil bovendien strijd zien in het duel met de promovendus uit Doetinchem. 

Groenendijk houdt zich vast aan de wedstrijd tegen PEC Zwolle, het duel die ADO voor het treffen met Ajax won. "Het was een pittig programma. Bij PEC Zwolle hebben we gelukkig weten te winnen, maar bij Ajax was het vervolgens vrij kansloos", zegt Groenendijk op het clubkanaal van ADO. "Daar kijk ik niet met een goed gevoel op terug. We moeten daarom het goede gevoel van de winst in Zwolle omarmen en meenemen naar de wedstrijd tegen De Graafschap. Dit zijn voor ons wedstrijden die je moét winnen."

De keuzeheer van de huidige nummer dertien eist een strijdbaar elftal. "Dat voor elke meter vecht. Het mag niet zo zijn dat mensen na afloop zeggen dat het te tam of te mat was. Dat past niet bij ADO Den Haag. We moeten strijden voor elke meter grond. Zeker omdat we weer een goede stap kunnen zetten."

Positief voor ADO is de waarschijnlijke terugkeer van El Khayati. Hij lijkt te kunnen spelen. "Zoals het er nu uitziet wel. Nasser heeft de hele week getraind. We wilden geen risico met hem nemen tegen Ajax en daar hebben we geen spijt van, omdat er een belangrijke reeks aan komt."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen